Anasayfa > Oyun Haberleri > Valorant: İlk UE Skin Elderflame Fiyatıyla Dudak Uçuklatıyor

Valorant: İlk UE Skin Elderflame Fiyatıyla Dudak Uçuklatıyor

Valorant oyununun ilk ultra edititon skini Elderflame 10 Temmuz’da görücüye çıkıyor. Oldukça güzel görünen skinin fiyat departmanında ise dudak uçuklatıyor.

Riot Games, League of Legends oyunuyla kazandığı rüzgarı arkasına alıp, oyun sektöründe sözünü dinleten stüdyolardan biri olmayı başardı. Stüdyo, başka oyunların daha iyi imitasyonlarını yapmakla sıklıkla suçlansa da, Riot oyunlarının popüleritesi ortada. Stüdyonun son alamet-i farikası olan Valorant ise, oyuncu kitlesini genişletmeye devam ediyor.

VALORANT Crosshair Nokta Yapma Ayarı

Riot’ın oyun içi kozmetik satışını en iyi kavrayan stüdyolardan biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Oyunlarında gelir modelini genel olarak microtransaction üzerine kuran şirketin Volarant için ne zaman harekete geçeceği merakla bekleniyordu. Ancak meraka gerek kalmadı. Kapalı betasının sona ermesinin üzerinden henüz bir kaç hafta yeni geçmişken, ilk skin haberi Joe Lee’nin Twitter hesabından geldi.

Daha önce League of Legends oyununda monetizasyon sorumlusu olarak çalışan Lee, Valorant oyununda da yine gelirle ilgili bir pozisyonda çalışıyor. Bu anlamda Valorant’ın ilk Ultra Edition Skin’ini onun duyurması da oldukça manidar.

Joe Lee’nin yaptığı açıklamaya göre oyunun ilk UE skininin adı Elderflame olacak. Twitter üzerinde paylaşılan videoda oldukça güzel görünen skine herkesin ulaşması ise biraz zor görünüyor. Ultra edition skinlerin fiyatı 2475 VP. Bu durumda bütün set yaklaşık 100 dolara tekabül ediyor. Riot daha önce Valorant’ın destek forumlarında paylaştığı bir makale ile setlerin belirlenen fiyatlarını açıklamıştı.

Bu tabloya göre Select Edition (SE) itemlar 875VP, Deluxe Edition (DE) itemlar 1275VP, Premium Edition (PE) itemlar 1775 VP, Elderflame gibi Ultra Edition (UE) itemlar ise 2475VP olacak. En elit sınıf olan Exclusive Edition (XE) itemlar için ise belirli ya da baz fiyat açıklanmadı. Sadece, itemlara göre değişeceği söylendi.

VALORANT Nick Değiştirme – VALORANT Nasıl İsim Değişilir?

Elderflame oyuncular tarafından estetik olarak beğenilse de, Valorant’ın ilk skiniyle ilgili en çok konuşulan şey, elbette ki fiyatı oldu. Bazı oyuncular, “Modern oyunculuktan nefret ediyorum” gibi tepkilerle, son yıllarda oldukça popülerleşen DLC ve micro-transaction gelir modellerini eleştirdi. Bazıları ise tek bir item için 25 dolar ve bundle için 100 dolara yakın fiyat çeken oyun geliştiricilere Valorant oyunundaki spreylerden çekip çekmediklerini sordu.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Türkiye simülasyonunda asla alamayacağımız bir şey çıkarmışlar sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir