Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Hitbox Problemleri Riot’un Radarında

VALORANT Hitbox Problemleri Riot’un Radarında

Riot Games’in yeni gözdesi VALORANT hitbox problemleri ile karşı karşıya. Bu problemler için Riot Games cephesinden bir açıklama da geldi. Detaylar haberimizde.

Kapalı betasının başladığı tarihten bu yana oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan VALORANT bu senenin yaz aylarında kapalı betadan çıkarak tüm oyuncuların kullanımına ücretsiz bir biçimde açılacak. Kapalı beta döneminde ise oyuncular beklendiği üzere çeşitli oyun içi hataların tespit edilmesinde önemli bir rol oynuyorlar. Bu hatalardan biri de oyun içerisindeki hitbox’ların problemli oluşu.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan videoda VALORANT ‘ın hitbox probleminin o kadar da ufak çaplı olmadığını kanıtlıyor. Videoda da açıkça görüldüğü üzere bir oyuncu Sage karakteri ile Brimstone‘a tam kafadan nişan alıyor ancak Brimstone bu atıştan tek bir hasar bile almadan kurtulmayı başarıyor. Böylesine büyük bir hitbox problemi için Riot Games‘de çalışmalara başladıklarını açıkladı.

So my shot just went straight through Brimstone’s head, looks like a major bug to me. Video with close footage of the shot. from r/VALORANT

Videonun Reddit üzerinde yayınlanmasının ardından Riot Games çalışanı ve VALORANT‘ın geliştirici ekibinde yer alan RiotStealthyJesus adlı kullanıcı ”videolu geri bildirim için teşekkürler. Şu anda betada ajan yeteneklerini ve animasyonlar hakkında bazı problemlere sahibiz (sizin de görebileceğiniz üzere). Bunu yakında düzelteceğiz, teşekkür ederiz!” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Oyun henüz kapalı beta sürecinde olduğu için böyle problemlerin ortaya çıkması elbette ki çok doğal. Kapalı beta sürecinde ortaya çıkan bu aksaklıklar oyunun tam çıkışından önce giderilecektir. Fakat oyuncuların temennisi rekabetçi modun başlamasından önce VALORANT hitbox problemlerinin ve diğer bug’ların aşılması yönünde.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir