Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Sesli Sohbet Kayıtları Artık Depolanacak

VALORANT Sesli Sohbet Kayıtları Artık Depolanacak

Riot Games, gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklik sayesinde artık VALORANT oyunundaki sesli sohbet kayıtlarını incelemek üzere depolayabilecek.

Gizlilik sözleşmesinde yapılan değişiklik sayesinde ekip artık VALORANT’taki sesli görüşmeleri bir rapor geldiğinde dinleyebilecek ve değerlendirebilecek. Paylaşılan açıklamada bu özelliğin sadece bir rapor durumunda kullanılabileceğinin ve Riot’un aktif olarak oyuncuları dinlemeyeceğinin altı çizildi. Bununla birlikte özelliğin ilk olarak VALORANT’ta kullanılacağı, diğer Riot oyunları için şu anlık böyle planların olmadığı belirtildi. Buna rağmen yapılan güncelleme diğer oyunları da kapsıyor. Özelliğin VALORANT’ta ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

VALORANT Nick Değiştirme

“Rahatsız edici davranış raporu geldiğinde sesli sohbeti kaydedip değerlendirmemiz için Gizlilik Sözleşmemizi VALORANT’tan başlamak üzere güncelliyoruz. Kural dışı bir durumla karşılaştığımızda aksiyon almamızın, incelemeye daha ihtiyaç duymamamızın ardından veriyi sileceğiz.”

Yapılan açıklamada Riot’un mümkün olduğunca az veri toplayacağı belirtildi. Bu da verilerin kullanıldıktan sonra silinmesiyle, sadece rapor durumunda seslerin dinlenmesiyle desteklendi. Ekip, bu konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Veri topladığımızda şeffaf olacağız, sadece gerektiği kadar depolayacağız ve sanki kendi verimizmiş gibi koruyacağız.”

Riot, sesinin kaydedilmesini istemeyen oyunculara ise sesli sohbet kullanmamayı önerdi. Özellik ilk olarak Kuzey Amerika’da beta sürümünde test edilecek. Betadan çıkıp kullanıma tam olarak girmesinden önce ise oyuncular bir kez daha bilgilendirilecek.

Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan, VALORANT sesli sohbet kapsamında bulunan rahatsız edici davranışlar, birçok oyuncuyu rahatsız ediyordu. Bu rahatsız edici sohbetler arasında cinsiyetçi dilin kullanımı oldukça yaygın şekilde görünüyordu. Daha önce cinsiyetçilikle mücadele edeceğini açıklayan ve son yama notlarında bazı sosyal düzenlemeler getireceğini söyleyen Riot Games, bu yenilikle birlikte amaçlarına yönelik bir adım atmış gibi görünüyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir