Anasayfa > Oyun Haberleri > Valve Half-Life Serisi Hakkında Sessizliğini Bozdu

Valve Half-Life Serisi Hakkında Sessizliğini Bozdu

Valve, Half-Life, Portal ve Left 4 Dead gibi oyun dünyası için kült hale gelmiş bir çok serinin yaratıcısı. Şirket olarak gizlilik politikasına çok önem veriyolar ve fazla röportaj yapmıyorlar. Half-Life Alyx‘in de yaklaşmasıyla bu sessizliklerini yavaş yavaş bozuyorlar gibi görünüyor.

IGN, Valve’ın CEO’su Gabe Newell ve Oyun Geliştiricisi Robin Walker ile yarım saatlik bir röportaj yayınladı. Röportaj genel olarak Half-Life: Alyx ve Valve’ın işleyişi hakkında ilerliyor. Fakat yeni oyundan bahsederken Half-Life Serisi hakkında da konuşuluyor. Gabe Newell Half-Life evrenine dönmekten çok mutlu olduklarını ve yeni teknik zorlukları bu evrende aşmaktan zevk aldıklarını söylüyor. İkilinin söylemeye çalıştıkları şey aslında bir oyun tasarlarken, yeni teknolojiler üretmeye çalıştıkları. Walker, oyunun iyi olduğu sürece, hayranların onu beğeneceğini söylüyor. Bu sebeple Half-Life Serisini VR‘a, yani yapay gerçekliğe, taşırken tereddüt etmediler.

Valve CEO’su Gabe Newell, her fırsatta yeni teknolojilere yöneldiğini belirtiyor. Şuanda beyin kullanıcı arayüzü konusu üstüne çalıştığını belirten Newell, bu sözleriyle ileride Valve’dan büyük ileri teknoloji ürünler görebileceğimizin ipuçlarını veriyor. Ayrıca Newell, oyun tasarımından çok şirket yönetimine ve kullanıcı geri bildirimine yöneldiğinden, projeleri hakkında fikir sahibi olan herkesin ona “gaben@valvesoftware.com” adresinden mail atarak ulaşabileceğini ve her maili kişisel olarak okuduğunu belirtiyor.

Gabe Newell ve Robin Walker’ın, Valve’ın kuruluşundan, Half-Life evrenine, yeni oyun motorları Source 2.0‘den, Newell’ın en sevdiği Half-Life oyununa kadar her şeyi konuştukları röportajı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Half-Life Serisi, Half-Life: Alyx ile 23 Mart’ta geri dönüyor. Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir