Anasayfa > Oyun Haberleri > Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Çıkış Tarihi Hala Muallak

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Çıkış Tarihi Hala Muallak

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 çıkış tarihi hala muallak. Geliştirici yaptığı açıklamada 2021 yılının ikinci yarısını işaret etti.

Arada bir sabah uyanıp, “Yav bu Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ne olacak?” diye düşünüyorum. Oyunun geliştirme süreci o kadar sancılı oldu ki, yeni bir Half Life 3 vakası olmasına oldukça az kaldı. Bu oyun, serinin sevenleri tarafından oldukça heyecanla bekleniyor. Ancak geliştirici Paradox Interactive, bir türlü kendini toparlayamıyor. Sanki vampirler oyunun içindekileri değil, stüdyonun kanını emiyor.

Geçtiğimiz ay birbiri ardına ayrılan geliştiricilerden biri daha listeye eklenmişti. Hikaye için çok kritik olduğu bilinen bir geliştirici de Ekim ayı itibariyle stüdyodan ayrıldı. Oyun öncesinde iki geliştiricisine daha veda etmişti. Tabi dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi de duruma hiç faydalı olmuyor.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Bir Geliştirici Daha Kaybetti

Bu gelişmeler oyunun çıkış tarihini de etkiliyor. Oyunun çıkış tarihi hala muallak. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 çıkış tarihi ile ilgili İsveç basınına sessiz sedasız bir açıklama yapan Paradox Interactive CEO’su Ebba Ljungerud, 2021 yılını işaret etti. 2021’in ilk yarısında oyunun çıkmasının neredeyse imkansız olduğunu söyleyen CEO, ikinci yarı için umutlu olduklarını söyledi. Ancak ikinci yarı için de kesin konuşmadı ve o zaman gelince duruma bakacaklarını söyledi.

Oyunun çıkış tarihi, pandemiden önce de bir çok yapım gibi 2020 yılının çeşitli aylarına ertelenmişti. Şimdi 2021 yılı için bile kesin konuşamayan stüdyo ise gecikmeye gerekçe olarak pandemiyi işaret ediyor. Oyun PlayStation ve Xbox’a uyarlanacak. Günümüzdeki oyunların bu platformlardan çıkarılan kitlere bağımlı olduğunu söyleyen CEO, Sony ve Microsoft’un pandemi nedeniyle bu konuda yavaş ilerlediğini ifade etti.

Oyun an itibariyle Steam üzerinden ön siparişe açık. Ancak ön sipariş için acele etmeye gerek yok gibi görünüyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir