Anasayfa > Oyun Haberleri > Warframe Geliştiricisi Digital Extremes, Tencent Tarafından Satın Alındı

Warframe Geliştiricisi Digital Extremes, Tencent Tarafından Satın Alındı

Bir çok oyunun hissesine sahip Çin bilişim şirketi Tencent, Warframe geliştiricisi Digital Extremes hisselerini satın aldı.

Son birkaç yıldır bir çok popüler oyunda gördüğümüz bir isim Tencent. Öyle ki Epic Games‘in hisselerinin yarısına sahip ve League of Legends‘ın geliştiricisi Riot Games‘i satın almış bir şirketten bahsediyoruz. Bu göz kamaştıran listenin içine yeni giren isim ise Warframe oldu.

warframe

Warframe’in geliştiricisi Digital Extremes, 2014 yılında hisselerinin büyük bir kısmını Leyou Technologies adında bir tavuk işletmesine (evet doğru okudunuz) devretti. Oyunun gelişimi için finansal olarak büyük bir hız yakalamalarını sağlayan Leyou Technologies, oyun sektoründe kalmaya karar verdi. Sonrasında Splash Damage ve Certain Affinity adındaki şirketlerin hisselerine ortak olarak kütüphanesine Gears Tactics, Call of Duty Modern Warfare Remastered ve Halo Infinite gibi oyunları da eklemiş oldu.

Mount & Blade 2: Bannerlord İçin İsyan Sistemi Geliyor

Bariz olarak ismini pek göstermese de, Leyou’nun bir çok önemli projede yer alması şirketlerin dikkatini çekti, özellikle Tencent’ın. 11 Aralık’ta yapılan bir anlaşmayla da Tencent şirketin hisselerinin tamamını almış bulunmakta.

Tabii bu anlaşma geliştirici ve hisse sahibinin birbirinden bağımsız çalışacağının altını koyu kalemle çiziyor. Bunun anlamı şu: Tencent, Warframe’in gidişatı ve Digital Extremes’in vereceği kararlara karışmayacak. Digital Extremes de yaptıkları açıklamada buna yer vermeyi unutmamış.

Oyun dünyasında bir dev haline gelmiş olan Tencent, hala daha durmak bilmeden büyümeye devam ediyor. Bakalım gelecekte başka hangi oyunları himayeleri altına alacaklar.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir