Anasayfa > Oyun Haberleri > Warzone Activision Davası İçin GoFundMe Başlattı

Warzone Activision Davası İçin GoFundMe Başlattı

Warzone Activision Davası tam gaz devam ediyor. Activision tarafından dava edilen Warzone mahkeme masrafları için internetin kapısını çaldı.

Geçtiğimiz günlerde, tarayıcı tabanlı Warzone ve oyun sektörünün devlerinden Activision arasında gelişen gerginliği sizlerle paylaşmıştık. Son Call of Duty oyununda, Warzone kelimesini kullanan Activision, bu kelimeyle ilgili telif kararı aldırmaya çalışmış ve tarayıcı tabanlı Warzone oyununun sahibi Fizzer tarafından telif kararlarına durdurma emri çıkartılmıştı.

Bu yasal gerginliğin yanı sıra, Activision, mütevazi meslektaşlarını Hasbro’nun Risk oyununun kötü bir kopyasını yapmak gibi bir çok alaycı ithamla eleştirmiş ve büyük tepki toplamıştı. Warzone Activision davası yeni bir gelişme beklemek için ise çok zaman geçmesi gerekmedi.

Warzone Activision Gerginliği Mahkemeye Taşınacak

Activision, Warzone’un sahibi Fizzer’a beklenen davayı açmakta gecikmedi. Activision gibi bir devle çarpışacak maddi gücü olmayan Fizzer ise, çareyi internetin kapısını çalmakta buldu. Şirket bir GoFundMe kampanyası başlattı ve yasal süreçten kaçınmayacaklarını duyurdu. Activision’ın tehdit ve alaylarına cesurca göğüs gören şirketin süreci devam ettirebilmesi için 50.000 dolara ihtiyacı var. Bu meblanın 12.000 dolarına ise şimdiden ulaşıldı.

Kampanyaya bağış yapan oyuncular, şirkete olan maddi destekleri kadar manevi desteklerini de açıklayarak bağımsız geliştiriciyi yüreklendirdi. Bazı bağış sahipleri, bu tür araştırmaları yapmak için her türlü kaynağa sahip olan Activision’ın üzerine düşeni yapmamasını eleştirdi. Diğerleri ise Activision’ın bağımsız bir geliştiriciye yaptığı zorbalığın hiçbir affı olmaması gerektiğini ifade etti.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir