Anasayfa > Oyun Haberleri > Warzone Activision Gerginliği Mahkemeye Taşınacak

Warzone Activision Gerginliği Mahkemeye Taşınacak

Warzone Activision gerginliği mahmeye taşınıyor. Telif yüzünden birbirine giren iki oyun birbirleriyle ilgili renkli açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman büyük oyun şirketlerinin yapımlarından etkilenen niş oyunlar görmek mümkün. Böyle durumlar çoğu zaman göze bile batmazken, oyunlar popülerleşince davalar birbirini takip ediyor. Bağısız stüdyolar ve AAA oyun devleri arasında zaman zaman böyle olaylara alışkınız. Ancak bu sefer durum tam tersine döndü. Küçük bir tarayıcı oyunu olan Warzone, oyun devi Activision’a telif yüzünden dava açmaya karar verdi.

Activision Call of Duty: Warzone için telif başvurusunda bulundu. Tarayıcı tabanlı oyunun yapımcısı Fizzer ise, Activision’ın Warzone kelimesiyle ilgili teyit başvurusuna durdurma kararı gönderdi. Bağımsız geliştiricinin gerekçesi ise oldukça basit. İki oyun arasındaki isim benzerliğinin kamuoyunda kargaşa yaratma ihtimali.

Warzone Dosya Boyutu Activision Tarafından Düşürülüyor

Activision, yasal muhattabıyla ilgili oldukça renkli ifadeler kullanmaktan da kaçınmadı. Durdurma kararına olan itirazlarında brütal denebilecek ifadelere yer veren firma, Fizzer’ı yerden yere vurdu:

Call of Duty: Warzone, sanığın oyunundan daha farklı olamazdı. Oyun düşük bütçeli, Hasbro’nun Risk’ine benzeyen niş bir sanal masa üstü oyunu. Akıl alır bir şey değil ki, kamuoyu bu iki ürünü birbiriyle karıştırmak bir yana, bağlantıları olduğunu düşünsün.

Activision’ın bu kadar derin bir kesik atmasına gerek var mıydı bilinmez. Ancak yeni ışıltılı oyunlarının telif boyutuyla ilgili yaşadıkları bu sorunun canlarını sıktığı da çok belli. Fizzer ise, Activision’ın bu hamlesine oyunlarını yayınladıkları internet sitesinden cevap verdi. Oyunun tarayıcı tabının üstündeki açıklamada, “Warzone: Hasbro’nun Risk’inden daha iyi” yazısı işlendiği gözümüzden kaçmadı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir