Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Game Pass, Oyun Demolarını Buluttan Bizlere Oynatacak

Xbox Game Pass, Oyun Demolarını Buluttan Bizlere Oynatacak

xCloud’la bulut oyun sektörüne giren Xbox Game Pass kapsamındaki oyunların demosunu bulut aracılığıyla oynayıp, oyunları indirmek zorunda kalmayacağız.

Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Twitter’dan bir kullanıcıya verdiği cevapla xCloud ekibinin ilgi çekici bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı. Oyunları indirmekle zaman kaybetmeden denemek isteyen oyuncular, gelecekte Xbox Game Pass üzerinden oyunların demolarını bulut yayını sayesinde oynayabilecek. Bu sayede hem indirip indirmemesi gerektiğine karar verebilecek, hem de zaman kaybetmeyecekler. Özelliğin ne zaman geleceği konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Phil Spencer, attığı tweette bu özelliğin üzerinde çalışılan birçok farklı konudan sadece bir tanesi olduğunu belirtmişti.

Spencer, 8K Oyunculuk Hakkında Konuştu

Xbox Game Pass bulut oyun yayını yolda!

“Evet, bunu yapmak istiyoruz. xCloud ekibinin üzerinde çalıştığı, oldukça uzun olan havalı şeyler listesinde olan şeylerden bir tanesi, sadece listenin biraz aşağısında bulunuyor. Konsol ve bilgisayar oyuncularının mobil oyuncular kadar hızlı bir şekilde gözatabilmesini istiyoruz, güzel bir Game Pass özelliği.”

Xbox Game Pass ile buluttan oyunların demosunu deneme özelliğinin geleceği parlak gözükse de “listenin aşağısında” bulunduğu için kısa zamanda gelmesi pek de mümkün değil.

Phil Spencer önderliğindeki Xbox, vizyoner çözümleriyle özellikle Türkiye ve Brezilya gibi alım gücü düşük olan ülkelerdeki oyuncuların yüzünü güldürüyor. Game Pass’e EA Play’in dahil edilmesi, Microsoft’un Bethesda’yı satın alması gibi gelişmeler de göz önünde bulundurulduğunda Xbox’ın bütün platformlardaki yolu oldukça açık gözüküyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir