Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Başkanı Phil Spencer 8K Oyunculuk Hakkında Konuştu!

Xbox Başkanı Phil Spencer 8K Oyunculuk Hakkında Konuştu!

 Xbox Başkanı Phil Spencer, 8K oyunculuk hakkında konuştu! WIRED’a verilen röportajda Xbox başkanı Phil Spencer 8K’dan söz etti ve düşüncelerini paylaştı. Detaylar haberimizde.

Xbox Series X ile Oyunların Bölümlerini Silebileceksiniz

Microsoft’un oyun sektöründeki kolu olan Xbox’ın başkanı Phil Spencer, son zamanlarda özellikle NVIDIA’nın hızlı hamleleriyle gündeme oturan 8K çözünürlüğünde oyunculuk hakkında açıklamalarda bulundu. NVIDIA’nın GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarını tanıtmasının ardından yeni nesil oyunculukta 1080p devri yavaş yavaş gündemden çıkmaya başladı. Gündemde minimum 2K çözünürlük konuşulurken RTX 3090’ın 8K oyunculukta harikalar yaratacağı vaat edilmişti. Bunun üzerine 8K çözünürlüğün standart hale gelmesi tartışıldı. Bu konuda belli fikirlere sahip olan Phil Spencer, WIRED’a verdiği röportajda 8K hakkında konuştu.

phil spencer

Xbox Başkanı Phil Spencer 8K Hakkında Konuştu!

Verdiği röportajda 8K çözünürlük hakkında konuşan Spencer, 8K’nın istek uyandıran bir teknoloji olduğunu belirtti. Her ne kadar istek uyandırsa da Spencer, cihazların görüntüleme yeteneklerinin o seviyeye ulaşmadığını düşünüyor. Spencer, 8K standart olacaksa bile bunun şu an için epey erken olduğunu söylüyor.

Xbox’ın yeni nesil konsolları olan Xbox Series X ve S’in çıkmasına yaklaşık 1 ay kaldı. Xbox Series S, 2K 120 FPS oyuınculuk için tasarlansa da Upscale olarak 4K çalıştırabilecek. Xbox Series X ise 4K çözünürlükte yüksek kalitede oyunları oynatabilecek güçlü bir cihaz olarak karşımıza çıkacak.

Siz Phil Spencer’a katılıyor musunuz? 8K oyunculuk hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Acaba 8K oyunculuk RTX 3090 ile standart hale gelecek mi yoksa daha zaman var mı? Hep birlikte önümüzdeki gelişmeleri ve yorumları göreceğiz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir