Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Series X ile Oyunların Bölümlerini Silebileceksiniz

Xbox Series X ile Oyunların Bölümlerini Silebileceksiniz

Yeni nesil konsollarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Gelen son haberlerden birisiyse Microsoft’un Xbox Series X ile alakalı. Habere göre Xbox Series X kullanıcıları, depolama alanını geniş tutmak adına oyunların bazı ksımlarını silebilecek. Haberin kaynağı ise Xbox geliştici ekibinden Jason Ronald oldu. 

xbox series x

Oyun boyutlarının giderek arttığı ve göz korkutucu sayıların giderek yaygınlaştığı şu günlerde, depolama oldukça önemli bir mesele haline gelmeye başladı. Firmalar da bunun farkında olacak ki yaptıkları yeni çalışmalarla bu durumu hafifletmeye çalışıyorlar. Bu yeni çalışmalardan birisi geçtiğimiz günlerde Xbox geliştirici ekibinin bir parçası olan Jason Ronald tarafından duyuruldu. Ronald yaptığı açıklamada Xbox Series X ile oyunların bileşenlerini depolama alanınızı daha az yer kaplayacak şekilde silebileceğinizi açıkladı.

Xbox Series X Geliştirici Ekibinden Jason Ronald Açıklamada Bulundu

 

Donanımsal çalışmaların yanı sıra, depolama alanınızı daha verimli kullanabilmeniz için kullanıcı arayüzüyle ilgili çalışmalarda da bulunduk. Örnek vermek gerekirse, eğer oyun da bunu destekleyecek şekilde yapılmışsa, oyunun farklı bileşenlerini ve bölümlerini silerek depolamanızdan tasarruf edebileceksiniz.

Ronald sözlerine örnek vererek devam etti:

Mesela hem tek oyunculu hem çok oyunculu modu bulunan bir oyunu örnek olarak alalım. Diyelim ki oyunun hikayesini yani tek oyunculu kısmını bitirdiniz ve oyunu bundan sonra tamamen çok oyunculu moda odaklanarak oynamak istiyorsunuz. Eğer geliştiricileri de oyunu bunu destekleyecek şekilde tasarladıysa, oyunun tek oyunculu modunu tamamen kaldırıp sadece çok oyunculu moda yönelebilirsiniz. Bu sayede oyunun hikaye kısmını kaldırıp depolamanızı sebepsiz yere işgal etmesini engelleyebilirsiniz.

Xbox Series X Türkiye Fiyatı Yabancı Basının Gündeminde!

Daha da iyi anlatmak için gelin hem tek oyunculu hem çok oyunculu modu olan bir oyun seçelim. Doom Eternal bunun için yerinde bir örnek olacaktır. Diyelim ki Doom Eternal’ın hikayesini bitirdiniz ve oyuna, oyunun çok oyunculu modundan devam etmeye karar verdiniz. Bu durumda Doom Eternal’ın hikaye modunu içeren ksımları silebileceksiniz. Tabi Eternal burada rastgele bir örnekti. Bu sistemi hangi oyunların destekleyeceği ve bu oyunların ne zaman çıkacağı belirsiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir