Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X Türkiye Fiyatı Yabancı Basının Gündeminde!

Xbox Series X Türkiye Fiyatı Yabancı Basının Gündeminde!

 Xbox Series X Türkiye fiyatı yabancı basının gündemine oturdu! Ülkemizde ek vergilerle beraber oldukça pahalıya gelen yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’in fiyatı, yabancı basında haber olarak yer aldı. Detaylar haberimizde.

Xbox Series X ve S’in Yeni Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Microsoft’un Xbox markasına ait yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve S’in güncellenen Türkiye fiyatları belli olmuştu. Düşmeyen Gümrük Vergisi sebebiyle Xbox’ın bir günlüğüne listelediği konsol fiyatları oldukça arttı. Series S 5399 TL iken Series X ise 9299 TL‘den ön siparişe açıldı. 10 Kasım 2020’de de aynı fiyatla satışa çıkması bekleniyor. Xbox Series X gümrük vergisi ve ek vergiler ile 1200 Dolar’a geliyor. Cihazın orijinal satış fiyatı ise 499 Dolar. Bu oldukça büyük fark büyük tepki toplamıştı. Tepkinin yanında yabancı basının gündemine de oturdu.

pure xbox xbox series x Türkiye
Görsel: Pure Xbox

Xbox Series X Türkiye Fiyatı Yabancı Basının Gündeminde!

Fiyatın oldukça yüksek olduğunu fark eden yabancı basın kuruluşları fiyatı haber yaptı. Game Rant, konsolun delicesine pahalı olduğunu belirtti. Tech New Today ve Pure Xbox gibi popüler basın mecralarında da yer alan konsol fiyat haberlerinde Pure Xbox ”Göz Yaşartıcı Pahalılık” tanımını kullandı. Haberlerin detaylarında konsolun orijinal fiyatı 499 dolar iken Türkiye’de 1200 dolardan satışa sunulacağı belirtildi. Bu durumun konsolları ulaşılamaz, göz yaşartıcı ve delicesine pahalı gibi tanımlara maruz bıraktı.

İlave Gümrük Vergisi Süresi Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı!

Yeni nesil oyun konsolları gümrük vergisi ve ek vergiler ile Türkiye için oldukça pahalı cihazlar haline geldi. Yeni nesil oyunculuk Türkiye için zorlu geçecek gibi görünüyor. Siz neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir Yorum

  1. Oyun oynamak resmi olmayan bir şekilde yasak ülkede

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir