Anasayfa > Teknoloji Haberleri > İlave Gümrük Vergisi Süresi Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı!

İlave Gümrük Vergisi Süresi Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı!

 İlave Gümrük Vergisi süresi yıl sonuna kadar uzatıldı. Ekim ayı itibariyle %20’ye düşmesi beklenen ilave gümrük vergisinin Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldığı açıklandı. Detaylar haberimizde.

18 Nisan itibariyle yürürlüğe giren %5 – %50 aralığında yer alan ilave gümrük vergisi süresinin uzatıldığı açıklandı. Oyun konsolları için %50 olarak uygulanan gümrük vergisinin 30 Eylül 2020 itibariyle düşmesi bekleniyordu. 1 Ekim 2020 itibariyle %20 gümrük vergisi olarak devam edecekti. Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla ilave ithalat gümrük vergilerinin 1 Ocak 2021 yani yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.

ilave gümrük vergisi konsollar

İlave Gümrük Vergisi Oyun Konsollarına Nasıl Etki Edecek?

Oyun konsolları %50’lik gümrük vergisi ile oldukça pahalılaşan cihazlar olmuştu. Yeni nesilde beklenen Sony tarafında PlayStation 5; Microsoft tarafında Xbox Series X ve Xbox Series S konsolları merakla bekleniyor. Xbox konsollarının Türkiye fiyatları yayınlanmış ancak sonradan kaldırılmıştı. Açıklanan fiyatlar Series X için 7499 TL; Series S içinse 4599 TL şeklindeydi. Bu fiyatlar %20 gümrük vergisi ile hesaplanan fiyatlardı. Bu haber ile konsolların fiyatlarında ciddi artış yaşanması bekleniyor. PlayStation 5’in diskli versiyonu içinse 9000-10000 TL arası fiyat beklentisi mevcut. Oyun konsolları almayı düşünen çoğu oyuncu bu haber ile planlarından vazgeçme durumunda bulunabilir.

Bakalım bu vergi haberi yeni nesil oyun konsollarında ne kadarlık bir fiyat artışı yaşatacak? Kasım ayında konsolların çıkışıyla birlikte bunu öğreneceğiz. Siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşın.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

2 Yorumlar

  1. Qandırdım zaa
    – 😀

  2. Konsol almak isterim.
    Devlet: “insert “is for me” meme here”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir