Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X ve S’in Yeni Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Xbox Series X ve S’in Yeni Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Merakla beklenen Xbox Series X ve S’in gümrük vergisinin uzatılmasının ardından yeni fiyatları da belli oldu. Detaylar haberimizde.

18 Nisan tarihinde oyun konsolları da dahil olmak üzere pek çok ürüne getirilen yüzde 50 ilave gümrük vergisinin 1 Ekim 2020 itibariyle yüzde 20 oranına düşmesi bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de açıklanan yeni karara göre bu verginin yıl sonuna kadar aynı oranda devam etmesine karar verildi. Hal böyle olunca oyuncuların aklına da ilk olarak yeni nesil konsolların bu durumdan nasıl etkileneceği geldi.

Microsoft geçtiğimiz günlerde merakla beklenen Xbox Series X ve S‘in Türkiye fiyatlarını kendi internet sitesi üzerinden açıklamıştı. Bu açıklamaya göre yurt dışında 499 dolar fiyat etiketine sahip olan Series X ülkemizde 7,499 TL, 299 dolar olan Series S ise 4.599 TL‘den alıcı bulacaktı. Daha sonra internet sitesi üzerinden kaldırılan bu fiyatlardan sonra oyuncuların aklına ilk olarak konsollara zam yapılıp yapılmayacağı geldi, ve beklenen de gerçekleşti.

Xbox Series X ve S'in

Microsoft‘un sitesi üzerinden konsollar için ön sipariş vermek istediğinizde yönlendirildiğiniz teknoloji marketlerinin siteleri üzerinde yer alan fiyatlar cep yakıyor. Xbox Series X‘in fiyatı 9.299 TL olarak belirlenmişken Series S için belirlenen fiyat ise 5.399 TL. 10 Kasım tarihinde ülkemizde satışa sunulacak olan konsollarda yaşanan fiyat artışı zaten pahalı olan fiyatları yukarı çekerken yıl sonunda ek gümrük vergisinin azalması durumunda fiyatların bu durumdan nasıl etkileneceği ise şimdilik meçhul.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. (Xbox alırım)
    😀 : is it for me? ?????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir