Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Game Pass Fiyatı Yakın Zamanda Artmayacak

Xbox Game Pass Fiyatı Yakın Zamanda Artmayacak

Xbox’ın patronu Phil Spencer, konuştuğu bir podcast programında Xbox Game Pass fiyatı ile ilgili sevindirici açıklamalarda bulundu.

Üç yıldır oyuncuların severek kullandığı abonelik servisi Xbox Game Pass, uygun fiyatı ve dolgun içeriğiyle çok tercih edilen bir hizmetti. EA Play’i de kapsamına katarak beta döneminden çıkan, doğal bir fiyat artışına uğrayan Game Pass yine de tercih edilmeye devam ediyor. PC için fiyatı beta sürümünün bitmesiyle 15 TL’den 30 TL’ye çıkan hizmeti bu fiyat artışına rağmen hâlâ kullanan birçok oyuncu bulunuyor, ki 30 TL’lik fiyat da içeriğe bakılınca hizmeti hakkıyla kullanabilecek olan kişiler için çok da fazla durmuyor.

Spencer: Xbox Game Pass’i Beslemeye Devam Etmeliyiz

Phil Spencer, katıldığı bir podcastte bu hizmetin fiyatı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Xbox Game Pass’in sürdürülebilir bir fiyata sahip olduğunu söyleyen Spencer, bu hizmetin oyun yapımcılarına da büyük katkılarda bulunduğunu savundu. Dropped Frames adlı podcast’te konuşan Spencer’ın sözleri, VGC tarafından aşağıdaki şekilde kaleme alındı.

Xbox Başkanı Phil Spencer

Xbox Game Pass Fiyatı Yakın Zamanda Artmıyor

Yüksek talebi bahane ederek fiyatı yükseltme imkanına sahip olan Xbox, bu hamlesiyle birlikte oldukça fazla oyuncuyu biraz paradan feragat ederek Xbox ekosistemine çekmeyi planlıyor. Phil Spencer, daha önce verdiği bir röportajda da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, mümkün olduğu kadar fazla oyuncuya oyun oynama imkanı sunmak istediklerini söylemişti.

“Game Pass’in şimdiki fiyatını beğeniyoruz. İş modeli açısından bakıldığında da oldukça sürdürülebilir bir fiyat, bunu ciddi söylüyorum.”

Spencer, bu açıklamasının ardından Xbox Game Pass’in oyun yayımcılarını perakende modelinde başlarına dert olacak birçok problemden kurtararak yaratıcılığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Xbox Game Pass kullanıyor musunuz, hizmet hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Fikirlerinizi bizlerle yorum kısmında paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir