Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Patronu Phil Spencer Büyük Bir Çam Devirdi

Xbox Patronu Phil Spencer Büyük Bir Çam Devirdi

Xbox patronu Phil Spencer, sektörle ilgili verdiği röportajda çam devirdi. Spencer’ın açıklamaları bağımsız stüdyoları çok kızdıracak.

Bağımsız oyun geliştiriciler ve ya da girişimcilik çevreleriyle az buçuk muhatap olan ya da takip eden herkesin bildiği bir gerçek var. Tüm girişimciler işleri bir müddet ilerledikten sonra iyi bir yatırım alıp bebekleri gibi büyüttükleri girişimlerinin bir üst noktaya çıkmasını ister. Ancak Xbox’un patronu Phil Spencer, IGN’in Youtube kanalı üzerinde yapılan bir röportajda öyle bir laf etti ki, bağımsız oyun çevreleri bir süre bunu konuşacak.

Spencer katıldığı oturumda, küçük stüdyoların büyük şirketler tarafından bünyelerine katılması, “sektörümüzün sağlıklı bir yönü” olarak yorumladı.

Xbox Series X ve S İçin Tasarlanmış Özel Monitörler Tanıtıldı

Elbette bu lafın yenilecek yutulacak bir tarafı bulunmuyor. Bağımsız oyun geliştiriciler ve küçük stüdyolar çıkardıkları oyunlara hayatlarını adıyor. Daha sonra yatırım alıp büyük bir oyun şirketi olmaya evrilmek yerine, sektör devleri tarafından satın alınarak yutulan stüdyolar için bu senaryo kötünün iyisi olmaktan ileri gidemiyor. Stüdyolar bu duruma genelde mecbur kalıyor. Bu mecburiyet ise rekabet edememekten ve satın alınmadıkları takdirde ellerinde emek verdikleri oyunlarının da patlaması riskini beraberinde getiriyor.

Bütün bunları elbette Xbox patronu da son derece iyi biliyor. Bu durumun bilincinde olmasına böyle bir açıklama yapması bağımsız geliştiriciler ve küçük stüdyolar için oldukça üzücü. Spencer da bunun farkında olacak ki, söylediği sözün arkasından hemen açıklayıcı bir kaç cümle getirdi. Spencer: “Tabii, bu her takım stüdyolarını satmak zorunda anlamına gelmez” diyerek yaptığı açıklamayı taçlandırdı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir