Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Platformuna Yakın Zaman İçinde Büyük Yenilikler Geliyor

Xbox Platformuna Yakın Zaman İçinde Büyük Yenilikler Geliyor

Platform geliştirme alanında çalışan Jason Ronald, Xbox Series S|X platformuna gelecek heyecan verici değişikliklerin yolda olduğunu belirtti.

Xbox’ın resmî podcast programı için mikrofonun başına geçen isim, platformun geleceği hakkında önemli noktalardan bahsetti. Xbox Series S ve Xbox Series X’in çıkışından şu ana kadar geçen sürede yapılanların, yeni nesil özelliklerin sadece başlangıç olduğunu belirten isim, quick resume, mobil uygulama, kontrolcü bağlantısı gibi birçok konuda topluluğun taleplerini yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti.

Xbox Series S Alınır Mı?

Ronald, yeni nesil Xbox konsollarının çıkışında karşılaştıkları büyük talepten dolayı topluluğa teşekkür etti. Bunun sadece başlangıç olduğunu vurgulayan isim, sektörün her köşesinden önemli oyun geliştiricileriyle yeni neslin getirdiği özellikleri kullanabilmek için birlikte çalıştıklarını belirtti. Yılın ilerleyen vakitlerinde yeni nesil konsolun avantajlarının tam olarak ne olduğunu öğreneceğimizin ve oyunlarda bunlarla nasıl karşılaşacağımızın sinyalini vereceklerini söyleyen Ronald, Xbox Series S|X’in çıkışından sonra geliştirici ekip olarak bir ara verdiklerini ve topluluğun isteklerini dinlediklerini belirtti.

xbox series s ve x

Xbox Platformuna Gelecek Güncellemeler

Platform geliştirme yetkilisi Ronald, quick resume özelliği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Çıkış esnasında özelliğe sahip olması planlanan, fakat teknik problemlerden dolayı quick resume özelliğine kavuşamayan bazı oyunlar için bu imkânın sunulacağı belirtildi. Ronald, insanların oynadığı bütün oyunlarda quick resume özelliğine sahip olmalarını istediğini söyledi. Geliştirici ekip, quick resume özelliğini destekleyen daha çok oyun sunmanın yanında oyunculara bu özelliğin üzerinde daha fazla kontrol vermeyi hedefliyor.

Kontrolcünün bağlantısının kesilme sorununun da geliştirici ekibin radarında olduğunu söyleyen isim, ekibin bu konuyu mercek altına aldığını söyledi. Ronald, oyuncuların Xbox Series S|X deneyimini en iyi noktaya çekmek için bunun önemli olduğunu ima etti.

Bunlara ek olarak Xbox’ın mobil uygulamasına da güncellemelerin yolda olduğu söylendi. Uygulamaya başarımlar gibi özelliklerin eklenmesi bekleniyor. Ekip, yayın yapma konusunda da yeni nesil Xbox konsollarını geliştirmek istiyor.

Yukarıda belirtilen güncellemelerin öncelikli olduğunu söyleyen Ronald, bunların yanında birçok yeni özelliğin de eklenebileceğini söyledi. Insider programı içerisinde yer alan oyuncuların gelecek aylarda platform güncellemelerine kavuşması planlanıyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir