Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox’ın Başındaki İsim PlayStation 5 DualSense Hakkında Konuştu

Xbox’ın Başındaki İsim PlayStation 5 DualSense Hakkında Konuştu

Xbox patronu Phil Spencer, PlayStation 5 DualSense hakkında konuştu. Spencer, PlayStation 5’in yeni nesil oyun kolunu övdü.

Phil Spencer verdiği röportajda Sony PlayStation 5‘in yeni nesil oyun kolunu övdü. Sony’nin çıkardığı işi beğendiğini belirten Xbox patronu, Xbox oyun kolları hakkında da açıklamalarda bulundu. Haptik geribildirim teknolojisiyle yeni nesil oyunlarda adeta teknolojik harikalar yaratan oyun kolu, oyundaki neredeyse her hareketi oyuncunun eş zamanlı olarak ellerinde hissetmesini sağlıyor. Böylece çok daha sürükleyici bir deneyim sunan DualSense rakibi Xbox Series X|S oyun kolunu da teknolojik olarak elemeyi başardı.

Xbox Patronu Phil Spencer Büyük Bir Çam Devirdi

Microsoft Xbox’un başındaki isim ise verdiği röportajda Xbox kollarının geleceğine dair konuştu. Verdiği demece göre Xbox ekibi Sony’nin PlayStation 5 DualSense’te yaptığına benzer adımlar atmayı planlıyor. Bu açıklamadan yola çıkarak Xbox oyun kollarında gelecekte değişiklikler görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Xbox Kolu Gelecekte Değişebilir

Phil Spencer’in konu hakkında yaptığı açıklamalar ise şöyle:

“Daha fazla oyunu daha fazla platforma getirebilecek cihazlar geliştirmeyi hedefliyoruz. Xbox kolunun üzerinde biraz daha çalışmamız gerekebilir. Sony’nin DualSense koluyla iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Biz de bir miktar ona bakıyoruz ve Xbox kollarında yapmamız gereken bazı şeyler olduğunu fark ediyoruz.”

Yeni nesil oyun konsolları arasındaki rekabet sürüyor. Tanıtım sürecinde PlayStation 5 DualSense ile Xbox Series X|S oyun kolları kıyaslanmış ve Xbox hayranları yeni koldaki değişikliklerin az olmasından şikayet etmişti. Daha yuvarlak bir tasarıma sahip olan kolların gelecekte güncellenebilir.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir