Anasayfa > Oyun Haberleri > XCOM: Enemy Unknown Eş Zamanlı Bir Oyun Olarak Planlanmış

XCOM: Enemy Unknown Eş Zamanlı Bir Oyun Olarak Planlanmış

Sıra tabanlı oyunlar deyince akla ilk gelen yapımlardan XCOM: Enemy Unknown, planlanma aşamasında eş zamanlı strateji oyunu olarak düşünülmüş.

İlk olarak 90’lı yıllarda ortaya çıkan XCOM serisinin 2005 yılında tekrar geliştirilmesi planlanıyordu. Eski bir efsaneyi hayata döndürmeyi düşünen tasarımcılardan Jake Solomon ise konu hakkında bir paylaşım yaptı.

2012’de çıkış yapan XCOM: Enemy Unknown oyununu ilk aşamada eş zamanlı bir strateji olarak düşünüldüğü ortaya çıktı. Hatta Jake Solomon’un oyun için oluşturduğu ilk taslakta araçlar, üç boyutlu haritalar ve birtakım RTS elementleri de yer alıyor.

Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan oyun tasarımcısı, efsanevi bir seriyi tekrar canlandıracak olan yeni oyunda rol yapma elementlerinin de bulunacağını belirtmiş. Belgede yer alan birçok madde 2012 yılında çıkış yapan yapımda yer almasa da oyunun genel hatlarının oluşmasında büyük bir ilham kaynağı olmuş.

RTS Nedir? – Eş Zamanlı Strateji Oyunları

XCOM, oyunculara uzaylı tehdidine karşı dünyanın farklı yerlerine üsler kurmasını ve bu üslerde araştırmalar yapmasını sağlıyor. Yine bu merkezlerde eğitilen birimler sıra tabanlı görevlerde uzaylılara karşı operasyonlar yürütüyor. Halihazırda oyunda yer alan bu mekanikler Jake Solomon tarafından paylaşılan belgede de görülebiliyor.

Sıra tabanlı strateji oyunları denince akla ilk gelen yapımlardan olan XCOM serisi ise genel oynanışıyla adeta satranç maçlarını andırıyor. Düşmanın ve oyuncunun adım adım ilerlediği oyunun eş zamanlı olarak çıkış yapmaması oldukça yerinde bir karar olmuş.

XCOM serisi ise an itibarıyla Steam üzerinde indirimli bir fiyattan satılıyor. XCOM: Enemy Unknown fiyatı 12 TL, XCOM 2 fiyatı ise 17 TL’ye düşmüş durumda.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir