Anasayfa > Oyun Haberleri > Yakuza Serisi 14 Milyon Satışı Geride Bırakmayı Başardı

Yakuza Serisi 14 Milyon Satışı Geride Bırakmayı Başardı

Yakuza serisi 14 milyon satışını geride bırakarak büyük bir satış rakamına ulaştı. Sega’nın 2020 yılı için hazırladığı rapora göre seri 2020 yılı içerisinde 14 milyondan fazla sattı. İşte detaylar.

Yeni Bir Yakuza Live-Action Filmi Yapımda

Sega tarafından geliştirilen ünlü seri Yakuza, 15 yıllık köklü bir geçmişe sahip bir seri olarak karşımıza çıkıyor. Adını Japonya’nın ünlü Yakuza’larından alan oyun serisi günümüze kadar ulaşmayı başardı ve yeni oyunlarını çıkarmaya devam ediyor. 2018 yılında toplam 11 Milyon satış rakamına ulaşan seri, 2 yılda satışını 3 milyon daha arttırarak 14 milyon satışı geride bırakmayı başardı.

Sega’nın açıklamalarına göre Yakuza, oldukça niş bir oyun serisi olarak görülüyor. Batıda oldukça ilgi çeken serinin yeni hedefleri arasında ise seriyi platform çeşitliliği olarak daha da geliştirmek ve daha fazla ülkede yer aldırmak bulunuyor. Serinin bazı oyunlarının Xbox Game Pass’e eklenmesi şirketin seri için hedeflerine oldukça bağlı olduğunu göstermekte. Seriyi daha fazla popüler hale getirmek ve oyuncular için en iyi platform desteğini sunmak amaçlanıyor.

yakuza serisi

Yakuza Serisi Hakkında

Sega ve Ryu Ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen seri 2005 yılından beri yeni oyunlarıyla karşımıza çıkıyor. Serinin ilk oyunu Yakuza, 2005 yılında çıktı ve en güncel oyunu  Yakuza: Like A Dragon ise bu yıl piyasada yerini aldı. Özellikle Xbox Game Pass’e eklenen oyunları ile oyun gündeminde önemli bir yere sahip olan Yakuza serisi 14 milyon satış rakamını geride bırakarak ismini daha fazla duyurmayı başardı.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir