Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Age of Mythology Oyunları Görebiliriz

Yeni Age of Mythology Oyunları Görebiliriz

Dünkü Age of Empires IV etkinliğinin ardından yeni Age of Mythology oyunları için de heyecanlandıran söylemler var. Detaylar haberimizde.

Takvimler 2002 yılını gösterirken RTS türünün sevilen örneklerinden olan Age of serisini karşımızda bambaşka bir biçimde gördük. Age of Empires ile zaten büyük oyuncu kitlelerinin gönlünde taht kurmayı başarmış olan Ensemble Studios bu kez de karşımıza adından da anlaşılacağı üzere mitoloji temalı bir RTS oyunu ile çıkmıştı. Alıştığımız üzere yine dünyanın dört bir yanından farklı medeniyetleri kontrolümüze sunan oyunda mitolojik yaratıklar ve tanrılar da savaş alanında medeniyetimizin yardımına koşabiliyorlardı. Döneminde çokça sevilen yapım ilerleyen yıllarda da oyuncuların kalbinde bir klasik olarak yer etti. Oyunun çıkışının üzerinden tam 14 yıl geçtikten sonra ise oyuna Çin medeniyeti ve mitolojisini ekleyen Tale of the Dragon ek paketi yayınlandı. Bu hamle aslında bir nevi Age of Mythology‘nin unutulmadığının da sinyaliydi. Şimdi ise önümüzde çıkış yapmaya hazırlanan Age of Empires IV varken gözler yeniden Age of Mythology kanadına dönmüş durumda.

RTS Nedir? Eş Zamanlı Strateji Oyunları

yeni Age of Mythology

 

Age of markasının başındaki isim olan Adam Isgreen tarafından yapılan bazı açıklamalar bu konu hakkında hayranları heyecanlandırdı. Gelen sorular üzerine Age of Mythology‘i unutmadıklarını belirten Isgreen 2019’dan bu yana ekibin yeni Age of Mythology oyunu için çeşitli fikirler üzerinde düşündüğünü belirtti. Isgreen‘in belirttiğine göre bu fikirler Age of Myrhology Definitive Edition‘dan başlayarak yepyeni bir devam oyununa kadar uzanmakta. Kısacası elimizde şimdilik yeni bir Age of Mythology oyunu için yapılmış resmi bir duyuru olmasa da yetkili ağızlardan gelen heyecanlandıran açıklamalar var. Bu da biz oyunculara gösteriyor ki çok büyük bir ihtimalle Age of Mythology henüz ölmedi, umut etmeye devam edebiliriz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir