Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Mass Effect Oyunu Duyuruldu

Yeni Mass Effect Oyunu Duyuruldu

Geçtiğimiz saatlerde gerçekleştirilen The Game Awards ödül töreninde oldukça önemli olaylar yaşandı. Birçok önemli ödülün dağıtıldığı bu törende, birçok oyun duyurusu da yapıldı. Duyurusu yapılanlardan birisi de yeni Mass Effect oyunu oldu.

yeni Mass Effect oyunu

Duyuru The Game Awards’ın sonuna doğru yapıldı. Henüz oyunun içeriği hakkında kesin bigiler verilmese de, paylaşılan trailer bize oldukça önemli ipuçları veriyor.  Önden söyleyelim, bu yeni oyunun Andromeda’nın devamı olduğunu düşünenler bir hayli hayal kırıklığına uğrayacak.

Arka planda duyulan Reaper seslerinin yanı sıra videonun sonunda gözüken ve birçok insanın Liara olduğunu düşündüğü karakter, bu oyunun yeni bir Andromeda’dan ziyade eski üçlemenin sonrasında geçen bir devam oyunu olduğunu gösteriyor. Eski oyunlardan tanıdığımız Liara’nın yere uzanıp üstünde N7 yazan bir zırh parçasını alması da bu varsayımı bir hayli güçlendiriyor. Videonun sonunda çıkan “Devam Edecek” yazısı da Mass Effect evreninin devam edeceğini ve yeni oyunun da yapım aşamasında olduğunu gösteriyor.

Ark 2 The Game Awards Töreninde Duyuruldu

BioWare Mass Effect: Andromeda’dan sonra büyük bir darbe yemiş, Anthem’dan sonra da adeta yıkılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da çok önemli 2 yöneticisinin stüdyodan ayrılması hayranları BioWare’ın geleceği konusunda endişelenmeye itmişti. Yeni oyunların nasıl bir seviyede olacağı ve stüdyonun eski güzel günlerine dönüp dönemeyeceği ise merak konusu.

yeni Mass Effect oyunu

BioWare aslında yeni bir oyunun geleceğini geçtiğimiz ay ucundan da olsa hayranlarına duyurmuştı. Stüdyo, 7 Kasım günü paylaştıkları yazıda Mass Effect: Legendary Edition’ın yanında Mass Effect evreninin sonraki adımı için de çalıştıklarını paylaşmıştı. Sonraki adımın ne olacağı konusunda hala büyük soru işaretleri olsa da, artık oyunun neyi konu alacağını tahmin edebiliyoruz. Bununla beraber yeni Mass Effect oyunu ile ilgili herhangi bir çıkış tarihi paylaşılmadı. 2021’de remaster çıkacağından, yeni oyun için 2022 ve hatta 2023’e kadar beklemek zorunda kalabiliriz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir