Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Nesil Xbox Konsolları Dolby Destekli Geliyor!

Yeni Nesil Xbox Konsolları Dolby Destekli Geliyor!

 Yeni nesil Xbox konsolları Dolby Vision ve Dolby Atmos teknolojilerini destekleyecek. Dolby’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Xbox Series X ve Xbox Series S Dolby destekli geliyor!

Yeni Nesil Xbox Kontrolcüsüne Yakın Bakış

Dolby’nin resmi Twitter adresinden yaptığı açıklama Dolby teknolojisi ile Xbox konsolları bağlantısı hakkında. Microsoft’un Xbox markasına ait yeni nesil oyun konsolları olacak Xbox Series X ve Xbox Series S, Microsoft ve Dolby işbirliği ile Dolby’nin Vision ve Atmos teknolojilerine sahip olacak. Dolby Vision, kontrast, parlaklık, renk yoğunluğu ve derinlik gibi görüntü özelliklerinde işe yarayacak. Kalite daha da artacak ve oyun deneyimi daha keyifli hale gelecek. Dolby Atmos sayesinde ise ses konusunda surround ve üç boyutlu bir ses deneyimi yaşatılacak.

Paylaşılan gönderi sayesinde Dolby Atmos ve Vision desteğinin ne zaman geleceği hakkında bilgi sahibi de olmuş oluyoruz. Dolby Atmos ve Vision teknolojilerine sahip ilk konsollar olacak Xbox Series X ve Xbox Series S’e Dolby Atmos teknolojisi çıkışlarıyla birlikte gelecek olmasına rağmen Dolby Vision için ”Çok yakında” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Dolby Vision teknolojisi için desteklenen bir monitör veya televizyon; Dolby Atmos için ise bir uyumlu bir monitör, soundbar vb. ses sistemi gerekecek. Bakalım Xbox, Dolby Atmos ve Vision teknolojileri ile oyunculara kaliteli  bir oyun deneyimi yaşatmayı başarabilecek mi? Daha fazla bilgi için buraya tıklayarak Dolby’nin ”Gaming in Dolby” adlı sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir