Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni PUBG Haritası Test Sunucularında Yerini Aldı

Yeni PUBG Haritası Test Sunucularında Yerini Aldı

Çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen PUBG hala battle-royale türünün en önemli isimlerinden biri olarak hayatını sürdürüyor. Mobil, Lite gibi versiyonları ile daha çok oyuncuya ulaşırken PC ve konsollardaki temel versiyonu ile de kemik oyuncu kitlesini eğlendirmeyi başarıyor. Bu süreçte oyuncuların oyundan sıkılmaması ve oyunu sürekli güncel tutmak için ise geliştirici ekip oyuna sık sık güncellemeler getiriyor. Bu güncellemelerden en yenisi ise şu anda test sunucularındaki yerini almış ve içerisinde yeni PUBG haritası Taego’yu barındıran 12.2.

Yeni PUBG Haritası

PUBG 12.2 güncellemesi oyunculara pek çok yenilik sunmaya hazırlanıyor. Bunlardan en göze çarpanı ise oyuna eklenecek yeni harita. Şu anda test sunucularında oynanabilir durumda olan Taego haritası 8×8 boyutunda (Şu anki haritalardan Erangel ve Miramar ile aynı boyda) ve birtakım ilginç özellikleri beraberinde getirecek gibi görünüyor. Çünkü Taego haritasında Warzone oyuncularının alışık olduğu bir sistem oyuna ekleniyor. Warzone’da bulunan “Gulag” sisteminin bir benzeri Taego ile PUBG oyuncularına sunuluyor. Oyunun mavi bölge aşaması sırasında ölen oyuncular “Geri dönüş haritası adı verilen bölgeye gönderilerek hayatta kalmaya çalışıyor. Yeterince uzun süre hayatta kalmayı başaran oyuncular ise Taego’ya geri dönerek zafer mücadelesini sürdürüyor. Gulag sistemine oldukça benzer olsa da PUBG geliştiricileri bu sisteme kendilerine özgü dokunuşlar yapmayı başarmış. Ayrıca oyun içerisinde yer alan Self AED isimli eşyaya sahip oyuncular bu hayatta kalma macerasını yaşamadan kendilerini direkt olarak diriltebiliyor. Her ne kadar kulağa biraz ilginç gelse de oyuna yeni dinamikler eklemesi açısından oldukça güzel bir yenilik olacak gibi görünüyor.

Yeni PUBG Haritası Taego’yu barındıran güncelleme 12.2, 7 Temmuzda güncel sunuculardaki yerini alacak. Bu tarihe kadar haritayı deneyimlemek isteyen oyuncular ise test sunucusundan haritaya göz atabilir.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir