Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni RuneScape Steam Raflarında Aradığı İlgiyi Buldu

Yeni RuneScape Steam Raflarında Aradığı İlgiyi Buldu

RuneScape yeni kazı alanı ile birlikte Steam raflarındaki yerini aldı. Şimdiden oyuncuların büyük ilgi gösterdiği oyun, yeniden gündemde.

Bir zamanların internet tarayıcısı MMORPG’si olarak efsane statüsüne kavuşan RuneScape, Steam raflarındaki yerini nihayet aldı. Steam için iyi bir elden geçen oyun muhteşem görüntüsünün yanı sıra, eski popülerliğine de kavuşacak gibi görünüyor.

Yayınladığı 14 Ekim tarihinden itibaren, Steam’de oldukça olumlu statüsüne kavuşan oyunla ilgili binlerce insan yorum yaptı. SteamSpy internet sitesindeki istatistiklere göre ise oyunu indiren kişi sayısı çoktan yüzbinleri buldu. İnternet sitesi sayının 500.000 ile 1.000.000 arasında olduğunu tahmin ediyor. Oyunun Steam’de ücretsiz olduğunu ancak henüz Türkçe dil desteğine kavuşmadığını da hatırlatalım.

RuneScape Steam Mağazasında Yerini Almaya Hazırlanıyor

Yine SteamSpy Runescape verilerine göre, oyunun en yüksek oyuncu sayısı 11,972. Bu da demektir ki, eski oyuncular oyunu indirdi, ancak henüz girişmedi. Çünkü oyunda geçirilen süre ortalama 10 dakika civarında. Bu noktadan sonra, oyunun akıbetini belirleyecek olan şey ise elbette hem stüdyo, hem de dağıtıcı görevini üstlenen Jagex’in alacağı PR tavrı.

Oyunun grafikleri ciddi anlamda göz dolduruyor. WoW’un Wraith of the Lich King paketindeki kaliteyi ve renk paletini andıran oyun grafikleri, Jagex’in sadece bir nostalji peşinde olmadığına işaret ediyor. Yeni bir kazı eklenti paketini de şimdiden çıkaran stüdyo, oyunu eski görkemine kavuşturmakta kararlı gibi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir