Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Şampiyon Akshan’ın Yetenekleri ve Hikayesi Açıklandı

Yeni Şampiyon Akshan’ın Yetenekleri ve Hikayesi Açıklandı

Dünya’nın en çok oynanan MOBA oyunu League of Legends’in yeni şampiyonu Akshan’ın yetenekleri ve hikayesi Riot Games’in yayınladığı makaleler ile belli oluyor.

Riot Games, League of Legends‘ı zenginleştirmeye devam ediyor. An itibariyle 155 şampiyonun bulunduğu vadiye yeni bir şampiyon ayak basıyor. Riot Games tarafından dün öğle saatlerinde yayınlanan bir makale ile yeni şampiyon Akshan‘ın yetenekleri ve hikayesi ile yeni bilgiler verildi.

Yeni Şampiyon Akshan’ın Yetenekleri

Öncelikle Akshan bir orta koridor şampiyonu. Son çıkardığı şampiyonlarda farklı özellikleri birleştiren Riot Games, Akshan ile nişancılık ve suikastçilik özelliklerini birleştirmiş.  Akshan hem uzaktan can yakıyor hem de bir suikastçiye dönüşüp karşı takımın zayıf şampiyonlarını avlıyor.

Riot Games Oyun Tasarım Lideri Jeevun “Jag” Sidhu Akshan‘ı şöyle özetliyor: “Bir süredir profesyonel ve normal düzeylerde orta koridora giden nişancıları izliyorduk ama bunların hiçbiri oraya ait değil gibiydi. Orta koridor için tasarlanmış şampiyonların sahip olduğu kitle kontrolü, hedeflere erişim veya anlık hasar potansiyeli gibi şeyler sunmuyorlardı. Dolayısıyla hem belirgin bir suikastçı tarzına sahip hem de açıkça bir nişancı gibi hissettiren bir deneyim oluşturmak ve bu iki farklı dünyayı orta koridorda buluşturmak istedik.

Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi Akshan hem kitle kontrolüne sahip bir şampiyon olacak hem de Samira gibi iki yönlü oyun tarzı sunacak. Bu kombinasyon kısa menzile sahip orta koridorların oyunun erken safhalarında fazla hasar almasını göz önünde bulunarak hazırlanmış gibi duruyor.

Riot Games, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile oyun hareketliliğini gözden geçireceğini duyurmuştu. Ne var ki, Akshan oldukça mobil bir şampiyon olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Şampiyon Akshan’ın Hikayesi

Akshan bir “Işık Muhafızları” üyesi. Ama “Işık Muhafızları“nın aksine Akshan kuralları çiğneyen bir muhafız. Yüzeysel bakıldığında çok basit bir karakteri olan Akshan‘ın geçmişi aslında acıyla dolu. Kendisi bir Shurima şampiyonu ve Shurima sokaklarında büyümüş. Yapılan her türlü haksızlığa karşı çıkan Akshan, günün birinde çok yanlış birine karşı çıkmış ve onun tarafından ölesiye dövülmüş.

Akshan‘ı Shadya isimli bir kadın kurtarmış ve onu yıldız muhafızlarına katılması için eğitmiş. Fakat bir gün Shadya öldürüldüğünde Akshan Shadya‘ya verdiği tüm sözleri unutarak intikam peşine düşmüş. İntikam yolunda karakteri daha da şekillenmiş. Akshan‘ın mekanikleri ve hikayesi ile ilgili detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Tüm bunlara baktığımızda bir kez daha Riot Games‘in orijinalliğini görüyoruz. Oyun mekanikleri açısından yeni karmaşıklığa ve çok yönlülüğe uyum sağlayacak bir şampiyon ve kötülük-iyilik ikiliği arasında kendini bulmuş genç bir adam.

Siz Akshan‘ı nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir