Anasayfa > Oyun Haberleri > Yerli Oyun Erzurum Eleştiri Oklarının Hedefinde

Yerli Oyun Erzurum Eleştiri Oklarının Hedefinde

Yerli oyun Erzurum eleştiri oklarının hedefinde. Oyunun ve yapımcının üzerinde toplanan kara bulutlar Erzurum’a uzun süre kar yağdıracak.

Yerli oyunlar, Steam gibi platformlarda yerlerini aldığı zaman gururlanmamak elde değil. Hepimize çocukluğumuzda İngilizce’yi söktüren oyun sektörüne anlı şanlı, Türkçe’si Türkler tarafından yazılmış bir oyun geldiğinde bayrakları ister istemez asıyoruz. Türk oyuncuların maddi ve manevi olarak desteklemekten imtina etmediği yerli oyunlara bir istisna ise, Steam raflarında yerini yeni alan Erzurum oldu.

Erzurum, adı üzerinde ülkemizin Erzurum kentinde geçen bir hayatta kalma oyunu. Yerli ve milli öğeler de barındıran oyun, çıktığı andan itibaren eleştiri topuna tutuldu.

Yüksek Bütçeli Türk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic

Yerli oyun Erzurum, hem oyunun kendisi hem de yapımcısıyla ilgili bir çok üzücü yorum aldı. Bunlardan en öne çıkanı, oyunun The Long Dark oyununa benzerliği oldu. Yapımcı, The Long Dark’tan esinlenmeyi geçip oldukça benzetmekle suçlandı.

Oyuna yöneltilen diğer eleştiriler ise grafik kalitesi oldu. Türk yapımları genellikle düşük bütçelerle yapıldığı için grafik kalitesi oyuncular tarafından hoş görülüyor. Ancak Erzurum’da kuzey kutbuna yakın ülkelerde görülen kuzey ışıklarının eklenmesi gibi bazı hatalar oyuncuların canını sıktı.

Yapımcı, Türk oyuncuların Türk oyunlarına gösterdiği desteği ve ilgiyi suistimal etmekle suçlandı. İnternette kullanıcılar, sırf Türk yapımı olduğu için böyle bir oyunu desteklemeyeceklerini ifade etti. Steam’de hakkında yapılan bazı yorumlar kaldırılan Erzurum’un akıbetinin ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir