Anasayfa > Blog > Yüksek Bütçeli Türk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic

Yüksek Bütçeli Türk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic

Selamlar sevgili Savebutonu.com okurları ve tüm yerli ve milli oyuncular. Bugün en başta bir oyuncu olarak beni epey heyecanlandıran bir meseleden bahsetmek, böylece siz değerli oyuncuları bilgilendirmek, haberdar etmek istiyorum. 14 Haziran Pazar günü, Disket Kutusu’nun YouTube kanalından yayınlanan bir röportaj neticesinde öğrendiğimiz haber, tüm ekibimizi adeta coşturdu diyebiliriz. Bizi bu denli heyecanlandıran ne mi, yerli bilim kurgu oyunumuz Angelic!

Angelic‘ten önce gelin bu projenin arkasındaki insanlara bakalım, hangi şirket bu var bu taşın altında?

Metaverse Game Studios

Yerli bilim kurgumuzun geliştiricisi olan stüdyo Metaverse Game, aslında yeni bir oluşum sayılmaz. Yaklaşık 20 yıllık bir tecrübenin ışığında yollarına devam ediyorlar. Daha önce Crytek stüdyolarında dirsek çürüten Erkan Bayol ise bu ekibin en deneyimli isimlerinden. Keza kendisi Genel Müdür olarak bu macerada ekip arkadaşlarını yönlendiren kişi konumunda.

Dediğim gibi yaklaşık 20 yıllık bir oyun sektörü tecrübesinden bahsediyoruz. E bu kadar uzun bir süre içinde pek çok deneyim elde ediyor insan. Bu deneyimler de başarılı başarısız girişimlerin bir getirisi oluyor haliyle. Özellikle Disket Kutusu röportajıyla kendisini daha da yakından tanıdığımız Erkan Bayol‘un geçmişteki tecrübelerinin bu oyuna yansıyacağından şüphemiz yok. Zira kendisi daha önce “Hükümran Senfoni” olarak da bildiğimiz Sovereign Symphony isimli yapımda çalışmış. Ne yazık ki büyük umut vadeden bu proje yarıda kalmış. Ama Erkan Bayol‘un macerası henüz bitmedi.

Önce Darbe, Sonra Virüs Engeli

Macera bitmedi, bitmedi ama heyecanlı geliştiricilerin yoluna çıkan taşlar da oldu elbet. 15 Temmuz 2016‘da darbe girişimi neticesinde ülkemizde geri dönülemez sonuçlar doğmuştu. Pek çok sektör çeşitli sebeplerle baltalanmış, umutla başlanan girişimler yarım kalmıştı. Bu sektörlerden biri de elbette Türk oyun sektörü oldu diyebiliriz artık. Çünkü 2016 yılında da buna benzer bir proje üzerinde çalışan ekip, darbe girişimden sonra maalesef bu projeyi yarıda bıraktı.

Şimdi ise karşılarında küresel çapta bir sorun var: Koronavirüs. Tüm dünyada hayatı aksatan salgın, Metaverse ekibi için bir sorun olabilir ama aşılmayacak bir engel değilmiş gibi duruyor. Zira dünyanın dört bir yanından ekip arkadaşlarıyla birlikte yürütülen çalışma, evlerde başladı ve evlerde devam ediyor. Erkan Bayol‘un anlattığına göre 7 Nisan 2020 günü ekip kararını vermiş ve o günden beri hummalı bir çalışma var. Bu çalışmanın ne denli istikrarlı ve seri bir şekilde sürdüğünü de bu konsept çalışmadan görebiliriz.

Yuksek Butceli Turk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic
Kaynak: Disket Kutusu YouTube Kanalı

Aynı zamanda oyunun bir “AA” yani “double A” oyunu olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Bu yönüyle bütçesinin de diğer Türk oyunlarına nispeten yüksek olması daha da umut verici.

Angelic Nasıl Bir Oyun Olacak?

Ekibin hikayesinin çok küçük bir kısımını gördüğümüze göre şimdi oyun hakkında bilgi vermeye geçebiliriz. Angelic, sıra tabanlı strateji RPG oyunu olacak. Bilim kurgu temasına sahip olan yapımda bilimsel gerçekliklerin dışına çok fazla çıkılmaması noktasına da dikkat ediliyor. Hikayesi de dramatik ve distopik bir gelecekte geçiyor.

-Hikayesi

Oyunun hikayesi 2700 yılında geçmekte. Devletlerin çöktüğü, onların yerini koca şirketlere devrettiği bir gelecek tasarlanan hikayede insanların rolü ise bu şirketlerin birer çalışanı olmak. Para içinde yüzen şirketler için hayatlarını sarf etmek. Bir tarafta çok zenginlerin, öbür yanda ise aşırı fakirlerin olduğu, gelir adaletsizliğinin had safhaya çıktığı bir gelecek dizayn ediliyor.

Yuksek Butceli Turk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic

Hal böyleyken yepyeni bir şirket çıkıyor ortaya. İnsanlara ölümsüzlük vadeden bu şirket, insan bilinçlerini robotlara aktarıyor. Bu robotlara da “Neo Human” diyorlar. Zamanla Neo Humanların kontrolden çıkması üzerine tüm dünya bir kaosa sürükleniyor. Yeterince gergin olan böyle bir ortamda, ağır bir sosyal sınıflaşmanın gölgesinde amansız mücadele başlıyor. Bu mücadelede şirketler, Neo Humanlara karşı koyabilmek için genleriyle oynanmış bir “süper insan” ırkı yaratıyorlar.

-Karakterle Güçlü Bir Bağ

Ekip karakterlerine oldukça güveniyor. Her karakterin kendi hikayesi ve derdi var. Metaverse Game Studio‘nun en büyük amaçlarından biri de karakterle oyuncuların güçlü bir bağ oluşturması ve oyuncunun bu karakterlerin çektiği acılara, ölümüne üzülmesi.

Yuksek Butceli Turk Bilim Kurgu Oyunu: Angelic

-Uzay Gemisi ve Savaşlar

Oyunda belli bir süre uzay gemisi deneyimi yaşayacağız. Bir kısmı uzay gemisinde geçecek olan oyunda bol bol kan dökeceğimiz savaşlar da var elbette. En ufak stratejik hamlenin önem taşıdığı bir savaş yapısı dizayn edilecek. Bu da oyunda taktikselliğin önemli bir yer edineceğini gösteriyor.

Yakında Tanıtım Videosu Gelebilir

Metaverse Game Studio Genel Müdürü Erkan Bayol‘a göre 1-2 hafta içinde oyun için bir hikaye tanıtım videosu görebiliriz. Her şey için henüz erken ancak Türk oyuncuları olarak hepimizin heyecanla beklediğini biliyorum.

Türk Medyasının İki Yüzlülüğü

Son bir kez bir parantez açıp yazıyı sonlandırmak istiyorum dostlar. Günümüzde kauçuk bir terliğe dahi gururla “yerli ve milli” etiketinin yapıştırıldığını herhangi bir giyim mağazasına giderek görebilirsiniz. Ancak gelin görün ki bu “yerli ve milli” nişanını bir türlü oyun sektörümüze yakıştıramıyoruz. Oldukça hevesli, vizyonlu ve çalışkan insanların bulunduğu Türk oyun sektörü, günümüzde gerek ekonomimize gerek de ülke tanınırlığına büyük katkılarda bulunuyor. Mount & Blade serisi veya Peak Games yalnızca birer örnek. Metaverse Game Studio ve Angelic oyununun da bu örnekler arasına girmesini en yürekten bir şekilde istiyoruz. Ancak hak ettiği değeri ve kıymeti görebileceği hususunda her zamanki gibi endişelerimiz var.

Son olarak bu göğüs kabartan proje için tüm Metaverse ekibine teşekkür ediyoruz. 

Disket Kutusu‘nun yaptığı röportajın tamamını buradan izleyebilir, Angelic‘in resmi web sitesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir