Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeşilay Espor ‘a Savaş Açtı!

Yeşilay Espor ‘a Savaş Açtı!

Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımda Yeşilay Espor ‘u ”kumar bağımlılığına giden yol” olarak tanımladı. Detaylar haberimizde.

İçki, sigara ve uyuşturucu maddeler başta olmak üzere her tür zararlı alışkanlık ile mücadele etmek amacı ile kurulmuş olan Yeşilay resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti. Yapılan paylaşımda oyunların spor olarak tanımlanmaya başlanmasının oyunların verdikleri zararların göz önünde bulundurulmamasına sebep olduğunu belirten Yeşilay tüm bunlara ek olarak oyunlar ve esporu da kumara bağımlılığına giden yolu kolaylaştıran bir unsur olarak tanımlamış durumda.

Yeşilay tarafından uyapılan bu tartışmalı oyun ve espor paylaşımına ise tepkiler gecikmedi. Oyun dünyasının tanınmış isimlerinin yanı sıra Türkiye Espor Federasyonu da konuya ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşım ile Yeşilay‘ın yorumlarına katılmadıklarını ifade etti. Federasyon ayrıca yapılan paylaşımda Yeşilay‘a esporun neden spor olarak tanımlanabileceğini ve gençlerin gelişimi üzerindeki olumlu etkilerini anlatabileceklerini de söyledi. Bakalım ilerleyen zaman içerisinde konuya ilişkin olarak Yeşilay cephesinden herhangi bir açıklama gelecek mi?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. Ananbabanintermilan

    Ho silivri

  2. Yeşilay’a katılıyorum. Fakat tamamen katılmıyorum.
    Çünkü CS:GO daki case sistemi bariz kumara örnektir. Bunun gibi şans faktörünü kullanan oyunlar da mevcut. CS:GO en bilineni olduğu için örneği verdim. Bu yolda yitip giden onca oyuncunun parası var. Ha kazananlar ve katlayanlar mevcut fakat şans faktörü olduğu sürece bu bağımlılığa sebep olabiliyor.
    Dahası da uzun süre hareketsiz kalmak. Sadece bilgisayar başında değil, herhangi bir durumda da fiziksel sağlığımıza uzun vadede hasarlar verebiliyor.
    Fakat bunu böyle savaş açmak yerine yapılması gerekenleri söyleyip destek olmak arasında fark var. Ayrıca fiziksel sağlığa zarar sadece e-spor değil masabaşında çalışan insanlar için de risk teşkil ediyor.
    Akademik başarı konusunda ise konuşmak bile istemiyorum çünkü söyleyeceklerim buraya sığmaz. Corona sürecinde uzaktan eğitime hiçbir kurumun hazır olmadığını hepimiz gördük. Bunun suçunu e-spora atmak yerine çözüm odaklı ilerleseler herkese daha faydalı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir