Anasayfa > Listeler > Yüzüklerin Efendisi Filmlerinin En Etkileyici Anları

Yüzüklerin Efendisi Filmlerinin En Etkileyici Anları

Bu listemizde hepimizin zevkle tekrar tekrar izlediğimiz Yüzüklerin Efendisi serisinin en etkileyici anlarını derledik. Bu listedeki her sahnede tüylerinizin diken diken olduğuna eminiz.

6. “You Have No Power Here”

Bu cümleyi herkes hatırlar. Felaket tellalı olarak tanıdığımız Gandalf, Rohan kralı Théoden’i, Saruman‘ın elinden kurtarırken söylemişti. Akıllara kazınan bu sahne biz izleyicileri oldukça gaza getirmeyi de başarmıştı. Özellikle bu sahnedeki o etkileyici müzikle beraber heyecanımız 10 katına çıkmıştı. Théoden’i, sapa sağlam şekilde görmek ise gerçekten harikaydı.

5. “You Shall Not Pass”

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filminde Khazad-dûm köprüsünde Gandalf ve Balrog dövüşü sırasında hepimizin aklına kazınan bir replik daha “You Shall Not Pass!”. Bu replik Yüzüklerin Efendisi dendiğinde ilk akla gelen repliklerinden biridir. Gandalf, bu sahnede sözlerini haykırırken çoğu kişi nefesini tutarak izlemiştir. Bir süre sonra Gandalf öldü sanmamız sahneye apayrı bir heyecan getirmişti.

4. Saruman’ın Konuşması

Saruman‘ın konuşması seri boyunca belki de en efsane konuşmadır. Konuşması yapmadan önce “Kaleyi ele geçirmek için binlerce kişi gerekiyor” sözünün ardından on binlerce Uruk-hai ‘ye seslenmesi sahneye ayrı bir boyut katmıştı. Saruman’ın konuşmaya başlarken “Yeni bir güç doğuyor” demesi bile daha baştan bizi etkilemeye yetmişti. Bir de bunların ardına ‘Bu gece toprak Rohan kanına doyacak!” demesi gerçekten muhteşemdi.

3. “I Am No Man”

 

Serinin en akılda kalıcı cümlelerinden birisi de kesinlikle bu sözdür. Eowyn ve Witch King savaşırken Witch King, onu ağır yaralamış ve “You fool, no man can kill me” yani “Aptal, hiç bir adam beni öldüremez” demiştir. Sonra Eowyn’de cevabını miğferini çıkartıp “I am no man” şeklinde vermişti.

2. Gandalf’ın Gelişi

Helm’s Deep savaşı devam ederken kalenin savunması neredeyse kalmamıştır. Saruman‘ın ordusu tam da savaşı kazandı derken 5. günün şafağında yetişen Gandalf ve Rohirrim ordusunun gelmesiyle savaşın seyri değişmiştir. Atlılar tepeden orkların üstüne inerkenki efsanevi müzik sahneyi gerçekten unutulmaz yapmıştı.

1. Rohirrim Hücumu

Rohirrim’in, Pelennor’a gelişi ve Théoden’nin ordusuna seslenmesi, “Ölüm!”. Daha sonradan haykırarak orkların üstlerine gitmeleri… Ne kadar izlendiğinin önemi olmadan, tüylerimizi diken diken eden, “Mızrağımı getirin, atımı eyerleyin!” dedirten sahnedir. Bu sahne bence serideki en etkileyici sahneydi.

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir