Anasayfa > Blog > Pamela Voorhees Kimdir? Pamela Voorhees’in Hayatı

Pamela Voorhees Kimdir? Pamela Voorhees’in Hayatı

Pamela Voorhees adlı karakterin hikayesi, hayatı bütün korku film severlerin merak ettiği bir konudur. Bu yazımızda Slasher filmlerin zirve isimlerinden biri olan Friday The 13th (13. Cuma) adlı serinin ana karakteri Jason Voorhees’in annesi Pamela Voorhees’in daha trajik ve ilginç bir hikayesi var. Bu arada şimdiden uyaralım: İçerikten veya kullanılan görsellerden ötürü rahatsız olabilirsiniz.

Bu yazı, Friday The 13th hakkında spoilerlar bulundurmaktadır.

Jason Voorhees Kimdir?

Pamela Voorhees Kimdir?

1930’da doğan Pamela Voorhees daha 15’inde Elias Voorhees ile evlendi. Onun dışında aralarındaki kısa evlilik hakkında pek bir şey bilinmiyor. 13 Haziran 1946 tarihinde henüz 16 yaşındayken Hidrosefali hastalığına sahip olan Jason Voorhees’i dünyaya getirdi. Tabi bu her ne kadar Pamela ve eşi Elias için güzel bir şey olsa da koca bir insanlık için kabus gibi bir olay. Hastalığından ötürü Pamela, Jason’ı hiçbir zaman okula göndermedi ve onu canından çok korudu. Daha sonradan Camp Crystal Lake’de kendine bir iş buldu ve çalışmaya başladı.

İlk Kan

1957 senesinde yani Jason henüz 11 yaşındayken travmatik bir olay yaşandı. Hastalığından, zekasından, görünümünden (Hidrosefali hastalarının yüzünde ve kafataslarında ciddi şekilde kaymalar ve büyümeler yaşanır.) ve hatta yüzemediğinden ötürü Jason ile alay ederler. Bizim Jason ise bunu kendine yediremez ve çocuklara kendini kanıtlamak için (Aynı zamanda aralarına katılmak için) gece geç saatlerde kulübesinden gizlice çıkar ve yüzmeye çalışır. Tabi diğer çalışanlar Jason’ın kulübesinden kaçtığını görmez. Çalışanlar o esnada aşk yaşıyordu diyelim en kibar haliyle. Haliyle Jason boğuldu ve cesedi asla bulunamadı. Şimdi “Ya bu çocuğun anası nerede? Nasıl annesin sen?” diyebilirsiniz fakat Pamela o gün çalışıyordu ve Jason’ın ölümünden o iki çalışanı sorumlu tuttu. Ardından canından çok sevdiği Jason’ın intikamını almak için o ikiliyi vahşice katletti.  Daha sonradan Camp Crystal Lake kapandı ve halk arasında Camp Blood olarak anıldı. Pamela Voorhees ise halüsinasyonlar görmeye başladı.

Pamela Voorhees

Cinnet

22 senenin ardından Camp Crystal Lake tekrardan açıldı. O sıralar Pamela Voorhees, kampın sınırındaki bir evde yaşıyordu. 13 Haziran 1979 senesinde Camp Crystal Lake’in yeni sahibi Steven “Steve” Christy ve yedi genç çalışan ile kampa dönüş yaptılar. Oğlu Jason’ın doğum gününde yas tutmaya devam eden Pamela Voorhees, başka bir trajik olay yaşanmaması için kampın tekrardan açılmasını istemez. Ardından bir cinayet serisi başlatır. Çalışanları ve kampın yeni sahibi olan Steven “Steve” Christy’i teker teker öldürmeye başlayan Pamela Voorhees, en son Alice Hardy adlı çalışanı da öldürmeye çalıştı ama bu sefer başarısız oldu. Alice Hardy, Pamela Voorhees’i öldürmeyi başarır.

Devam Filmlerinde Pamela Voorhees

Daha sonradan diğer filmlerde doğal olarak yer alamasa da Pamela, Jason Voorhees’in halüsinasyonlarında görünüyor. Hatta annesinin bu halüsinasyonlar sebebiyle hala hayatta olduğunu düşünen Jason Voorhees annesinin kafasını, gri kazağını ve palasını etrafına mumlar dikerek kulübesinin içinde saklar.

Pamela Voorhees

Arka Plan Hikayesi

Gun Media ve Illfonic tarafından piyasaya sürülen Friday The 13th: The Game adlı oyunda çok nadir bulunan 1957 senesine ait ses kasetlerine rastlamak mümkün. Bu ses kasetlerini dinlediğiniz zaman Friday The 13th serisinin arka plan hikayesi hakkında pek çok bilgi edinebilirsiniz. Tabi bu serinin orijinal yazarı olan Victor Miller’ın onayladığı bilgiler mi orası bilinmiyor. Bu bilgilerden en ilginci ise Jason’ın aslında Pamela Voorhees ve Elias Voorhees’in evliliğinden doğan bir çocuk olmadığı yönde. Bir yabancının tecavüzünden sonra Pamela Voorhees hamile kaldı ve bu tecavüz saldırısının ardından yabancı, Pamela’nın kocası Elias Voorhees’i de öldürdü. Kasetlerde duyulana göre Pamela Voorhees, 1957 senesinde yaptığı cinayet yüzünden sorgulanırken, polislerin “Bu cinayeti neden işlediniz?” sorusuna Jason’ın ısrarı üzerine yaptığını belirtiyor. Ayrıca tuhaftır kasetlerde Pamela Voorhees ve Pamela’ya sempati duyan Dr. Malcolm Jarvis (Kendisi Jason Voorhees’in baş düşmanı olan Tommy Jarvis’in babası) arasında kısa ve dostça bir sohbet de yer alıyor. Bu arada tekrardan belirtmekte fayda var, bu bilgiler ve konuşmalar Friday The 13th adlı serinin orijinal yazarı Victor Miller tarafından onaylı mı bilinmiyor. Bu yüzden bu bilgilerin bir kesinliği yok.

Pamela Voorhees

Bu yazımızda Slasher filmlerin adını zirvelere taşıyan fakat daha sonradan tabiri caizse suyu çıkartılan Friday The 13th adlı serinin ana karakterlerinden biri olan Pamela Voorhees’i ele aldık. Siz de seri hakkındaki, karakter hakkındaki, bu blog yazımız hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Bu arada içinde Friday The 13th: The Game adlı oyunun da bulunduğu şu listemize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Başka yazılarda buluşmak dileğiyle efendim.

Soundtrack Konusunda En İyi Olan Oyunlar

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir