Anasayfa > Listeler > 14 Şubat Özel – Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

14 Şubat Özel – Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Evet sevgili okurlar, bugün havada aşk kokusu var! 14 Şubat geldi çattı. Bizler de oyun dünyasının en gözde çiftleri listemizde aşkları ile kalplerimizi ısıtan ikililere bir göz atalım dedik.

Mario ve Prenses Peach

Şunlara bir baksanıza… Yılların ayıramadığı, hatta aralarındaki bağı daha da güçlendirdiği örnek bir çift. İlk Mario oyunundan beri Mario‘nun ölümsüz aşkı olan Prenses Peach‘i kim unutabilir ki? Yeri geldi prensesimizi o kale senin bu kale benim dolaşarak kurtarmaya çalıştık, yeri geldi Mario Kart‘ın çılgın etaplarında birbirimizle yarıştık. Ama kesin olan tek bir şey varsa o da yılların bu çifti hiç yaşlandırmayacağı olmalı.

Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Link ve Zelda

Link öyle mütevazi ve özverili bir aşık ki kendi oyunun başlığında bile adı yerine sevdiceğinin ismi var. Tam da bu sebeple Zelda ve ana karakterimiz olan Link sıklıkla birbirleri ile karıştırılıyorlar. Bugün bu vesile ile sıkça yapılan yanlışlardan birini de düzeltelim, Zelda prensesin ismi arkadaşlar. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Geralt ve Yennefer

Bu maddeyi siz dilerseniz Triss diye de değiştirebilirsiniz. Bizim gönlümüz de Triss‘ten yana olsa da Geralt ve Yennefer arasında kelimenin tam anlamı ile ”büyülü” bir aşk olduğu kaçamayacağımız bir gerçek. O dilek hiç dilenmeseydi olaylar yine böyle gelişir miydi bilemiyoruz ancak Geralt ve Yennefer hiç şüphesiz oyun dünyasının en gözde çiftleri arasında yer almayı sonuna dek hak ediyorlar.

Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Xayah ve Rakan

League of Legends dünyasının bu ele avuca sığmaz çifti Sihirdar Vadisi‘nin koridorlarında büyük bir uyum içerisinde dolaşıyorlar ve sırt sırta nice savaşlar veriyorlar. Bir kere şunların base atmasına bir baksanıza… Bizim kalbimiz ufaktan bir eridi, siz devam edin lütfen.

Nathan Drake ve Elena Fisher

Birlikte nice maceralara atıldıktan sonra bu çiftimiz aşklarını bir de evlilik ile taçlandırarak kalplerimizi sımsıcak yaptılar. Yeri geldi birbirlerini zor durumlar içinden çekip çıkardılar, yeri geldi tatlı tatlı atışarak yüzlerimizi güldürdüler.

Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Gordon Freeman ve Alyx Vance

Tamam tamam, biliyoruz. Bu çift arasında hiç bir zaman tam anlamı ile bir şeyler olmadı ancak şunlara bir baksanıza nasıl da yakışıyorlar. Bizim ketum ve ağzından tek bir laf çıkmayan karakterimiz karşısında Alyx hal ve tavırları ile bizce Gordon‘a karşı olan ilgisini zaman zaman belli etti. Ama dedik ya, bizim Gordon biraz şey işte…

Oyun Dünyasının En Gözde Çiftleri

Max Payne ve Mona Sax

Kalbi kırık Max Payne‘i iyileştirebilecek tek kadın bizce Mona Sax‘tır arkadaşlar, aksini iddia eden varsa da duymayı çok isteriz. Bir kere birbirlerine karşı pek de gizleyemedikleri bir çekim duydukları ortada. E işin içine bir de ikisinin de inkar edilemez karizması girdiğinde bu çift için ”yakışıyorlar” demek haliyle biraz az kalıyor.

Johnny ve River

To the Moon işlediği hikaye ve bu hikayeye eşlik eden enfes müzikleri ile bizim gözümüzde bir sanat eserinden farksız. Oyun boyunca hayatlarından parçalara tanıklık ettiğimiz çiftimizin hikayesi ise kalbimizin en yumuşak yerlerine dokunmayı başaran cinsten. Bu oyunun sonunda çoğunuz ağladınız, biliyoruz. Ama böylesine bir aşk hikayesi karşısında zor olan şey etkilenmemek.

Lucian ve Senna

Sihirdar Vadisi‘nin koridorlarında yıllarca yalnız başına dolaşıp eşini ondan çalan Tresh‘ten intikam almak için uğraşan Lucian çok yakın bir zamanda hayat arkadaşına yeniden kavuştu. Senna‘nın yokluğunda yıllarca onun anısını aklından bir an olsun çıkartmadan intikam için uğraşan Lucian Senna ile gerçekten bir elmanın iki yarısı gibi. Hal böyle olunca oyun dünyasının en gözde çiftleri arasında onları anmadan da geçmek zor oluyor.

Pac-Man ve Ms. Pac-Man

İşte oyun dünyasının bizlere sunduğu ilk çiftlerden biri. Ayrıca Ms. Pac-Man aynı zamanda da oyun dünyasının ilk oynanabilir kadın karakterlerinden. Uyumların anlamak için fazla söze gerek yok, ne kadar da birbirlerine benziyorlar baksanıza! Unutmadan ekleyelim, bu ikili daha sonra yayınlanan çizgi seri sayesinde çoluk çocuğa karışarak mutlu mu mutlu bir çekirdek aileye de sahip oldular.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Cortana ve MasterChief
    Bence bunlar arasında da bir ilişki var. Özellikle Cortana’nın
    “Don’t make a girl a promise you can’t keep” sözü kanıtlar biçimde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir