Anasayfa > Blog > 2019 Yılının En İyi Filmleri

2019 Yılının En İyi Filmleri

Bir yılı daha geride bıraktığımız bugün sizinle harika bir liste paylaşmak istedik. İşte 2019 yılında yayınlanan en iyi filmler.

Umarız sinema dünyasında en kötü yıl böyle geçer. Cidden dolu dolu bir seneyi arkamızda bıraktık doğrusu. Seyirciler olarak içeriksiz kaldığımız gün olmadı. Yapımda ve yayımda emeği olan herkese teşekkür ederek listemize geçelim dilerseniz.

Güzelliğin Portresi (IMDB 6,9)

güzelliğin portresi

Listeye yerli yapım bir filmle başlamak istedik. Serkan Keskin’in muhteşem doğal oyunculuğu ve Burçin Terzioğlu’nun gerilim dolu sahnelerinin yanı sıra çok güzel kurgulanmış bir hikaye yılın son ayında perdelerle buluştu. Ülkemizde yapılan en iyi korku/gerilim filmleri arasında olduğunu söylemek hiç zor değil.

Shazam! 6 Güç (IMDB 7,1)

shazam 6 güç

DC’nin bu sene kıçı toparladığı tek işi Joker değildi. Senenin başlardında çıkan Shazam da bize kendini sevdirmeyi başarmış filmler arasına girdi. Özellikle 2000’li yılların özlenilen süper kahraman filmleri gibi olan Shazam! 6 Güç, birçok güzel yanıyla listeye girmeye hak kazandı.

The Irishman (IMDB 8,1)

irlandalı

Scorsese’nin ‘Godfather’ı olarak adını andığımız The Irishman sinemalarda yayınlanmamış olsa da bir hayli sevdiğimiz filmler arasına yerleşti. Kendine has doğasıyla 3 saatlik bu şaheserde Robert De Niro’nun gözleri şenlendiren performansını da anmamak olmaz.

Glass (IMDB 6,7)

Glass movie

Psikolojik gerilim ve süper güçler mi? Olmuş bu olmuş. James McAvoy’u muhteşem oyunculuğu için tekrardan tebrik etmeliyiz. Birçok karakteri tek yüzde izlemek gayet eğlenceliydi. Senenin gişeyi geride kapatan filmlerinden olmasına rağmen, önde gelenlerinden olduğunu da söylemeliyiz.

Yıldızlara Doğru (IMDB 6,7)

ad astra yildizlara doğru

Brad Pitt izlemeyi sevenleri buraya alabilir miyiz? Brad Pitt’in uzayda dram oynaması ilginizi çeker mi? Bizce çekmeli, çünkü kendisi gerçekten de harika bir performans ortaya koydu. James Gray’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu bu harika yapımı izlemediyseniz daha geç kalmayın deriz.

Joker (IMDB 8,7)

joker film

Evet evet, adını biraz geç andık. Araya izlememiş olma ihtimaliniz olan güzel işleri de sıkıştırmak istedik doğrusu. Hakkında birçok şey okudunuz ve gişe rekorunu göz önüne alırsak birçoğunuz izledi. Bu yüzden Todd Phillips tarafından yönetilen, Robert De Niro’lu ve Joaquin Phoenix’li bu başyapıtı her sene bir kere izleseniz yine de şaşırmayız.

Rocketman (IMDB 7,4)

rocketman film

Elton John’un hayat hikayesini işleyen Rocketman, aynı zamanda oldukça başarılı bir Müzikal. 2019 filmleri arasında ayrı bir yer edinmeyi başaran filmi biyografi filmi izlemeyi sevenlere öneriyoruz.

El Camino (IMDB 7,4)

el camino breaking bad

Breaking Bad’i özlediniz değil mi? Özlem gidermek isteyenler için harika bir iş olarak ortaya çıktı El Camino. Filmde Jesse Pinkman’ın hikayesindeki gizemler ortadan kaldırılıyor. İzlerken duygu dolu anlar yaşadığımız doğrudur. Bir Netflix filmi olarak yayınlanan filmin yapımcıları arasında Aaron Paul’ü de görüyoruz. Tatlı iş hocam.

Asfaltın Kralları (IMDB 8,3)

asfaltın kralları

Matt Damon ve Christian Bale’i aynı anda izleyebiliyor olmak dahi Asfaltın Kralları filmini 2019’un en iyi filmleri arasına sokabiliyor. Üzerine bir de büyük araba markalarının yarış pisti ve dışındaki rekabeti de eklenmiş. Ee sonucunda tadından yenmez olmuş bu film doğal olarak.

Alita: Savaş Meleği (IMDB 7,3)

alita savaş meleği

Listemizin son üyesiyse bütçesini, gişede ikiye katlamayı başarmış olan Alita. Senaryosunu James Cameron yazmış. Devam filmi gelirse muhtemelen o da o senenin listesine girer, o kadar iyi bir iş olmuş kısacası. Cyberpunk işleri sevenler, sportif film tutkunları, aksiyon ve macera heveslileri toplanın, hepiniz için tek film. Paket içerik bildiğin.

Sıralama yapmadan listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Seneye benzer bir liste ile görüşmek üzere.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir