Anasayfa > Espor Haberleri > 2020 LPL Bahar Mevsimi Şampiyonu JD Gaming!

2020 LPL Bahar Mevsimi Şampiyonu JD Gaming!

Çin League of Legends profesyonel ligi LPL, 2020 Bahar Mevsimi’ne dün oynanan final maçıyla son verdi. Şampiyon, 3-2’lik galibiyetiyle Top Esports’u yenen JD Gaming oldu.


İnanılmaz bir mücadelenin ve sezonun ardından, LPL 2020 Bahar Mevsimi sona erdi. Muhteşem maçlar izledik, belki de bu sezonun izlemesi en keyifli ligiydi. Şampiyonluğu hak eden birden fazla takım vardı. Bunlardan belki de en favori olanı ise finale kadar gelmeyi başaran Top Esports idi. Ancak muhteşem bir oyun sergileyen JD Gaming, 3-2’lik galibiyetle ilk kez Çin Şampiyonu olmayı başardı.

İki takım da yarı finalde eski Dünya Şampiyonları Invictus Gaming ve Funplus Phoenix‘i eleyerek finale çıkmayı başarmıştı.

Serinin en değerli oyuncusu ise JD Gaming’in destek oyuncusu Zuo “LvMao” Ming-Hao‘ya gitti. LvMao, olağandışı performansıyla seriyi domine etti, akıl almaz oyunlarla takımını şampiyonluğa taşıdı. Son maçta attığı üst düzey Bard ultileriyle herkesin beğenisini kazanan oyuncu, bu ödülü de kesinlikle hak etti.

Son maç iki taraf için de galibiyetle sonuçlanabilecek düzeyde yakındı. Tarafların 25.dakikada orta koridorda yaptığı takım savaşı ise maçın kaderini belirledi. JD Gaming, yalnızca 1 skor vererek 5 rakibi öldürürken, bu savaşın kilit hareketi şüphesiz LvMao’nun Bard ultisiydi. İzleyelim:

Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan JD Gaming, bu galibiyeti otoritelerin favori kabul ettiği Top Esports’a karşı almış olduğu için kendilerine ekstra bir saygı duymamak imkansız. Muhteşem oyunlarıyla Çin Şampiyonluğuna ulaşan ekip, önümüzdeki sezonu bekliyor olacak.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir