Anasayfa > Espor Haberleri > 2020 World Championship Galibi DAMWON Gaming Oldu!

2020 World Championship Galibi DAMWON Gaming Oldu!

Neredeyse başa baş giden finalin sonunda 10. Summoner’s Cup sahibi 3-1 galibiyeti ile DAMWON Gaming oldu.

Suning‘in elemelerden çıkması bile düşünülmezken beklenmedik bir şekilde finale kadar yükselmesi bu yılın en büyük sürprizlerinden biri olurken, DAMWON birçok hayranı ile turnuvanın önde gelen favorilerindendi. Turnuva boyunca sadece 2 maç kaybetmeleriyle DAMWON turnuva finalini garantilemeye çoktan hazırken Suning, Çin’in başarılı bir temsilcisi olarak finale kadar azimle yükselmeyi başardı.

İlk Maç – DAMWON

Video zamanlamaları otomatik ayarlıdır.

Suning ilk maça Wukong, Shen, Azir, Ezreal ve Leona kompozisyonu ile çıkarken, DAMWON daha standart bir kompozisyon üzerinden giderek Ornn, Graves, Orianna, Ashe ve Pantheon ile başladı. İlk kan Suning tarafına gitmiş olsa da DAMWON baskıyı yüksek tutarak hem yavaş tempoyu hem de Suning‘in erken ejderleri umursamamasını lehine kullandı.

3 ejderi çoktan cebe koymuş olan DAMWON ejder ruhu için heyecanlı bir savaş verip galip çıkarken bir yandan da Alev Ejderi Ruhuna sahip oldu. DAMWON‘un bu noktada oyunu hızlıca bitirmesi beklenirken Suning azimle savaşmaya devam edip Kadim Ejder’i almayı başardı fakat bu oyunu çevirmeye yeterli olmadı. Böylece DAMWON kupa için ilk sayısını almış oldu.

İkinci Maç – Suning

İkinci maçtaki seçimler biraz farklılaşırken Bin‘in Fiora seçimiyle birlikte ona destek olarak Rengar geldi. Bu seçimlere karşılık DAMWON jungle’ı Canyon başka bir suikastçı olarak Evelynn‘i tercih etti. DAMWON seçimlerinin geri kalanını Ornn, Lucian, Aphelios ve Thresh ile doldururken Suning Syndra, Jhin ve Leona‘yı tercih etti. Agresif seçimlere rağmen oyun tekrar yavaş tempoyla ilerlerken iki jungle’ın da doğru anı beklemesinin meyvesini Canyon 12. dakikada ilk kan ile aldı. DAMWON bu andan itibaren baskıyı artırmaya başlasa da Suning karşı koymaya devam etti.

Suning ilk oyuna göre ejderlere daha çok oynamaya başlamış ve çoktan 3 ejderi almıştı. Bin‘in Fiora‘sı acımasız bir şekilde hasar çıkarmaya başlamıştı, ki Lucian‘ın Işınlan‘ı bile onu başındaki ödülün alınmasından koruyamamıştı.

Bulut ruhunun alınması ile Fiora durdurulamaz hale geldi ve Bin takım savaşında inanılmaz bir iş çıkararak hem turnuvanın hem de Worlds finallerinin ilk pentasını atıp takımına maçı kazandırdı.

Üçüncü Maç – DAMWON

2016‘dan beri finallerde yalnızca 3-0 galibiyetler görüldüğünden bu başa baş giden maç işleri iyice kızıştırdı. DAMWON önceki maçta verdiği pentaya rağmen sakinliğini koruyarak Bin‘i cezalandırarak öne geçmeye oynadı. Kennen, Graves, Syndra, Jhin ve Braum‘dan oluşan kompozisyonları ile yeteri baskıyı kursalar da Suning‘in Jax, Nidalee, Akali, Ezreal ve Alistar kompozisyonu ve özellikle Angel‘ın Akali ile oluşturduğu tehdit ilk Baron savaşında üstünlük yaratıp DAMWON‘u geri düşürdü.

DAMWON kulelere baskı kurarak late game için hazırlanırken Suning de güçlü bir şekilde karşılık vermeye devam etti. Suning‘in Kadim Ejderi alması ile geri çekilen DAMWON doğru anı bekledi ve 34. dakikadaki Baron savaşında Canyon‘ın doğru anda çarp atması ve DAMWON‘un sersemletmeleriyle birlikte çıkardığı yüksek hasar ile takım hem Baron‘u hem de savaşı kazanarak doğrudan Nexus‘a yöneldi. Skorlarına ekledikleri puan ile bu zorlu maçın ardından rahat bir nefes alan DAMWON‘un kupaya sahip olmak için son bir galibiyete ihtiyacı vardı.

Dördüncü Maç – DAMWON

Suning için işler iyice ciddileşirken ilk defa late game seçimleri ile çıkmaya karar verdiler. Bin imzası olan Gangplank‘i alırken takımın kalan seçimleri Graves, Orianna, Aphelios ve Leona oldu. DAMWON tarafında ise Ornn, Kindred, Syndra, Caitlyn ve Pantheon tercih edildi. DAMWON sert bir başlangıç yaparak bot koridorunda baskıyı korudu ve ilk kanı alarak Suning‘in botunu geri düşürdü.

Canyon, Kindred‘ı ile ejderlerde üstünlüğü koruyarak takımına 22. dakikada rahatlıkla Alev Ruhunu kazandırdı. Ejderler üzerinde herhangi bir baskı kuramadan tek tek düşen Suning oyuna geri dönmek için çabalasa da DAMWON buna izin vermedi. Graves‘in düşmesi ile Vadi‘de çıkan savaştan 3 kill daha alan DAMWON rahatlıkla Baron‘u alarak şampiyonluğa doğru Nexus‘a yürümeye başladı.

8/0 Kindred ve 9/1 Caitlyn ile oyunu ve kupayı rahatlıkla alan DAMWON 2017’den beri Summoner’s Cup’ı kaldırabilen ilk Kore takımı oldu. Ayrıca ilk Worlds kupasını almasıyla birlikte LCK‘in onur listesine adını yazdırdı. LCK‘in son yıllarda zayıf göründüğü iddialarını kupasıyla yıkan takım, amatör bir organizasyondan Worlds şampiyonluğuna hızlıca yükselişinin devamlılığını ve ünvanını korumak için 2021’de tekrar savaşacak.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir