Anasayfa > Espor Haberleri > 2020 Yaz Mevsimi Şampiyonu Papara SuperMassive!

2020 Yaz Mevsimi Şampiyonu Papara SuperMassive!

Pandemi dolayısıyla play-off hariç bütün maçları online olarak gerçekleştirilen League of Legends 2020 Yaz Mevsimi, bugün oynanan Papara SuperMassive – 5Ronin mücadelesiyle son buldu. Şampiyon, 3-2’lik galibiyetiyle papara SuperMassive.

İlk maçta, bizleri büyüleyen harika bir mücadeleye tanık olduk. 5Ronin üst koridoru Oncan’ın Camille ile başlattığı güzel savaşların yanında orta koridor Umut’un harika Orianna ultileri, maçı 5Ronin’in hanesine bir puan olarak yazmamız için yeterli olmuyordu. Çünkü karşılarındaki ekip SuperMassive idi ve orta koridorda Bolulu’nun ellerinde Azir vardı. Tecrübeli ekip, KaKAO’nun Graves’iyle ve alt koridordaki Zeitnot-SnowFlower üstünlüğüyle maçı kazanmayı bildi. Ayrıca SnowFlower’ın muhteşem Tahm Kench performansı da göz doldurdu. 40 dakika süren, iki takımın da 3’er ejderle ruh mücadelesine hazırlandığı ancak son bir takım savaşıyla SuperMassive’in işi ejder ruhuna bırakmadığı mücadele, serinin gerçekten çekişmeli geçeceğini söyler gibiydi.

İkinci maç ise ilk maçın tamamen tersiydi. Sanki SuperMassive, 2020 Yaz Mevsimi bizim, rakibimiz olmaya tenezzül bile edemezsiniz diyordu. Maçın 5.dakikasından itibaren tam gaz oyuna yüklenen favori ekip, üst üste skorlarla büyük avantaj elde etti. Bu karşılaşma özelinde 5Ronin üst koridor oyuncusu Oncan çok eleştirildi. Genç oyuncu, Maçın ilk 20 dakikası sonlandığında 0/4/0’lık skoruyla karşı ormancı KaKAO’ya büyük avantaj vermişti. Maçın geri kalanına da tutunamayan Oncan, 1/6/0’lık trajik skoruyla maçı sonlandırdı ve mağlubiyetin sebeplerinden biri oldu.

Üçüncü maça 5Ronin çok daha ciddi başladı. Orta koridordaki baskıyı azami düzeyde tutan ekip, 13.dakikada Bolulu’nun skoruna baktığımızda doğru bir iş yapıyordu: 1/6/4. Ayrıca orta koridorlar arasındaki minyon farkı henüz 15.dakikada 40 idi. 18.dakikada Vadi’nin Alametinde yapılan ve dörde bir skor farkıyla 5Ronin lehine sonuçlanan savaş ile altın farkı 5000’e kadar yükselmişti. Genç ekip, resmen haritayı domine ederek muhteşem bir maç çıkarıyordu. Oyunun son aşamasında hem ejder ruhunu hem de Baron’u eline alan 5Ronin, kusursuza yakın bir takım savaşıyla maçı kapatmayı bildi ve durumu 2-1’e getirmeyi başardı.

Dördüncü maç yine 5Ronin üstünlüğünde geçti. Üçüncü maç gibi uçurum farkı olmasa da, bu maçın başından sonuna kadar bu serinin 5 maça uzayacağını hissettik. Rakip üssünde yaptıkları iyi bir savaşla maçı kapatan 5Ronin, hem Silver Scrapes çaldırıyordu, hem de bizlere bir reverse sweep izleyecek olma heyecanını yaşatıyordu.

2020 Yaz Mevsimi Finalinde Reverse Sweep?

Hayır. Reverse sweep olmadı. Son maça tecrübe farkıyla 5Ronin’e kıyasla inanılmaz sakin ve “kendisi gibi” çıkan ekip papara SuperMassive idi. Bu zamana kadar doğru yaptıkları her şeyi doğru yapmaya devam ettiler, hatalar da yapıldı ancak 5Ronin tarafı son derece kopuk bir tablo çizdi. Bu hataların değerlendirilememesinin temel sebebi genç kadronun bu baskı ve heyecanı kaldıramamış olması diyebiliriz.

Sonuç ne olursa olsun, ligimizde kendilerinden play-off bile beklenmezken finale gelip bir de Silver Scrapes çaldıran bir takım görmek gurur verici. 5Ronin’i canıgönülden kutluyor, papara SuperMassive’e de ülkemizi temsil edecekleri Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir