Anasayfa > Blog > 5 Basit Adımda Web Sitesi Oluştur

5 Basit Adımda Web Sitesi Oluştur

Web sitesi oluşturma artık sanal dünyanın temel bileşenlerinden biridir. İşinizi daha görünebilir şekilde yapabilmeniz için dijitalde olmanız artık yadsınamaz bir şey. Peki web sayfası oluşturma nasıl yapılır? 5 adımda sizin için özetledik.

  1. Kendinize bir isim bulun

İsim en önemli konudur. Akılda kalıcı, yaptığınız işi çağrıştıran ve çok da uzun olmayan bir isim tercih etmelisiniz. İsim alternatiflerinizi bulduktan sonra mutlaka markalaşabilmeniz için bir ön araştırma yapmanız da gerekecektir. Siz her şeye karar verip, site oluşturmak için birtakım harcamalar yaptıktan sonra ismin markalaşmaya uygun olmaması sizin için bir motivasyon kaybı yaratabilir. Oluşturacağınız bir e-ticaret sitesiyse özellikle de ilk adımda bulduğunuz ismin marka tesciline uygun olup olmadığını araştırmalısınız. Eğer araştırma konusunda desteğe ihtiyaç duyarsanız 20 yılı aşkın süredir marka tescil hizmeti sağlayan TURKTICARET.NET’in uzman ekibi size yardımcı olacaktır.

  1. Domaininizi Alın

Uygun isme karar verip ismin tescillenip tescillenmediği de kontrol edildikten sonra tabi ki de ilk adım domain almaktır. İlk etapta genelde .com, .net gibi jenerik uzantılar tercih edilir. Çünkü en bilindik ve en çok kullanılan domain uzantıları bunlardır. Fakat yüzlerce farklı uzantı bulunmaktadır. Mesela bir blog sitesi için .blog, bir e-ticaret sitesi için .shop uzantısını tercih edebilirsiniz. Farklı ülkelerde hizmet vermek için bir site oluşturmak istiyorsanız da .de, .eu gibi ülke uzantılı domainleri tescil edebilirsiniz. Alacağınız alan adını netleştirdikten sonra da bu hizmeti alabileceğiniz güvenilir bir firmaya ihtiyaç duyacaksınız. İşte bu aşamada da hem Icann akredite bir firma olması, hem yüzlerce farklı uzantıyı tescilleyebileceğiniz geniş ürün yelpazesi sunması hem de sizi yönlendirebilecek uzman ekibiyle domain konusunda TURKTICARET.NET kesinlikle önerilebilecek yerli firmalardan biridir.

  1. Hostinginizi Alın

Web sitesi oluşturmak için ilk adım domain ikinci adım da bir hosting almaktır. Hosting sizin içeriklerinizin ziyaretçileriniz tarafından görünebilmesine olanak sağlayan bir web alanı demektir. Hosting biraz daha teknik bir ürün olarak görülebilir. Aslında hosting almadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Yapacağınız site bir e-ticaret sitesi gibi yüksek kaynaklar gerektirecek mi, mail kotalarım ne kadar olsa benim için yeterli olur ya da kaç tane mail açmak istiyorum? gibi birçok sorunun cevabını belirlemelisiniz. Bu konuda uzman bir yönlendirme ile ihtiyacınız olan hosting planını alabilmek için yine uzun yıllardır bu sektörde olan ve hosting performansı konusunda sıkıntı yaşamayacağınız TURKTICARET.NET site oluşturmanızdaki bu adımınızda da yanınızda olacaktır. Farklı hosting planları ile size en uygun hostingi bulup, desteğe ihtiyacınız olduğu her an ulaşabileceğiniz bir destek ekibiyle de web sitesi kurma için hosting konusundaki ihtiyaçlarınızı gidermiş olacaksınız.

  1. İçeriklerinizi Oluşturun

Sitenizin performansı için en önemli konulardan biri içeriktir. Sitenizin performansı için içeriklerinizin sağlam olması gerekir. İlgili sektördeki anahtar kelimeleri kullanarak, kullanıcıyı bilgilendirecek içerikler oluşturursanız eğer google sıralamalarınız da bu doğrultuda artacaktır. Tabi ki arama sonuçlarında ilk çıkmak sadece içeriklerinizin iyi oluşturulmasıyla alakalı değildir, reklamla desteklemek de önemlidir.

  1. Web sitenizi Tasarlayın

Site tasarımız da kullanıcıların sitenizden direkt çıkmaması, daha uzun kalması için çok önemlidir. Kullanıcının sitenize girdiğinde kaybolmaması, yapmak istediği şeyi kolaylıkla yapabilmesi gerekir. Tasarımınızın responsive olması yani her cihaza uygun bir şekilde yapılmış olması da sitenizi farklı cihazlardan ziyaret eden kişiler için olumsuz bir izlenim bırakmayacaktır.

Hakkında Mehmet Bozkurt

13 yıldır oyun oynayan Mehmet Bozkurt aynı zamanda yazılım ve oyun geliştirme ile ilgileniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir