Anasayfa > Blog > 5G Nedir? 5G Teknolojisi Neleri Değiştiriyor?

5G Nedir? 5G Teknolojisi Neleri Değiştiriyor?

5G kablosuz iletişimin 5. nesli anlamına gelen bir telekomünikasyon teknolojisidir. Önceki nesile göre 10 kat daha ileri performans gösterir.

Teknoloji hakkında tartışmalar devam ediyor olsa da, temelde 5G ile 4G arasında bir fark bulunmamakta. Kablosuz iletişimde çığır açmayı amaçlayan bu yenilikler, kaliteyi arttırırken, hızı daha yüksek noktalara taşımayı hedeflerler. Birkaç yıl içerisinde bugün yoğunlukla kullanılan 4G ve 4.5G sistemlerinin yerini alacağı düşünülen yeni sistem neleri değiştiriyor merak ediyor musunuz?

5G Hızı Rekorlar Kırıyor

En yüksek olarak 1096 Mbps indirme hızına ulaşabilen sistem, en düşük 587 Mbps’lik bir indirme hızına sahip. Yani ortalama olarak 600 Mbps ila 1000 Mbps arası bir indirme hızını kullanıcılarına vaat ediyor. Bu da kablolu internet bağlantısı sistemlerinin rekabetçi davranmalarına sebep olacak gibi görünüyor. Çünkü şu an fiber gibi oldukça hızlı bağlantı organları dahi bu hızları ancak aşırı yüksek fiyatlarla sağlayabiliyor ve çoğunlukla stabil bir hız sağlama konusunda afallıyorlar.

5G Ne Zaman Gelecek

Ülkemizde de dünyanın diğer pek çok yerinde olduğu gibi test aşamaları devam ediyor. Her ne kadar teknolojiyi destekleyen cihazlar şimdiden mağazalarda boy göstermeye başlamış olsalar da, sistemlerin ülkemizde aktif olarak kullanılabilmesinin 2022 yılında mümkün olacağı düşünülüyor. Bunun asıl sebebi sistemin operatörler tarafında ülke genelinde kullanıma hazır olabilmesi ve test aşamasının hem yüksek maliyetlere sahip olması, hem de uzun çalışma saatlerine neden olmaları.

Zararlı Bir Teknoloji mi?

Elbette konu ile alakalı en çok tartışılan başlığa da kısaca yer vermemiz gerekiyor. Her ne kadar komplo teorilerinde adı sıkça anılıyor olsa da, gelişimin zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt bulunmamakta. Dolayısıyla yargısız infazda bulunmamak gerektiğini söylememiz lazım. Yine de daha fazla araştırma yapmak isteyen okurlarımız için detaylandırmamız gerekiyor.

Bir grup komplo teorisyeni, bu yeni sistemin sağlıklarımızı olumsuz etkileyen bir kitle kontrol cihazı olduğunu savunmakta ve konuyla ilgili propaganda yapmakta.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. 5G koronayı yayıyormuş kesin bilgi lütfen yayalım.
    Ayrıca Elon Musk da beyne çip yerleştirme projesi ile de insanlığı 7/24 maden ocaklarında aç susuz çalıştırmayı planlıyormuş.

    Kaynak: Köyde karşılaştığım ilkokul mezunu bir amca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir