Anasayfa > Espor Haberleri > 5Ronin Koçu Xhua, Takımdan Ayrıldığını Açıkladı

5Ronin Koçu Xhua, Takımdan Ayrıldığını Açıkladı

Şampiyonluk Ligi’ni son sırada bitirerek kötü bir sezon geçiren 5Ronin ‘in koçu Tevfik “Xhua” Sonkaya, takımdan ayrıldığını açıkladı.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi 2020 Kış Mevsimi’nin yeni takımı 5Ronin, kötü bir sezon geçirerek ligi son sırada bitirmişti. Koç görevindeki eski oyuncu Brolia’nın yardımcısı olarak takımda görev alan ikinci koç Tevfik “Xhua” Sonkaya, takımdan ayrıldığını bir tweet atarak açıkladı.

5Ronin’in kötü bir sezon geçirmesinde takımdan tek bir kişiye pay biçmemiz yanlış olacaktır. Takım olarak lige adapte olamadığını açıkça görebildiğimiz ekip, kadroda bir değişikliğe gidecek mi henüz bilmiyoruz. Buna karşın, koç ekibinden Xhua’nın ayrılığı, buna bir işaret olabilir.

Xhua, attığı tweet’te 5Ronin ile sözleşmesinin sona erdiğini ve yaz mevsimi için koç pozisyonunda tekliflere açık olduğunu söyledi.

Aynı zamanda tweet’in altına 5Ronin’in sahibi Sefa Kuru da bir cevap attı. Genç girişimci, cevabında “Yolun bahtın açık olsun Tefo. Katkıların için teşekkürler.” diyerek Xhua’ya teşekkür etti.

Ligi yalnızca 3 galibiyet ve 13 mağlubiyet ile son sırada bitiren 5Ronin, play-off’lardan çok uzak bir tablo çizerek hayal kırıklığı yaratmıştı. Ligin en zayıf takımlarından biri olarak kalan ekip, yaz mevsimi için farklı bir kadroya gitmesi gereken takımların başını çekiyor diyebiliriz.

 

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir