Anasayfa > Blog > AFK Ne Demek? AFK Açılımı Nedir?

AFK Ne Demek? AFK Açılımı Nedir?

Oyunlarla hayatımıza girmesinin ardından dijital dünyanın pek çok noktasında kullanılan tabirimiz, AFK ne demek? Açılımı Nedir?

AFK, Away From Keyboard yani Kılavyeden Uzakta cümlesinin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır. Cihazının başında olmayan kullanıcıların, diğer kullanıcılara bilgilendirme vermesi amacıyla kullanılır. Özellikle TeamSpeak ya da Discord gibi sesli iletişim programlarında AFK odalarının da bulunduğunu görebiliriz.

Clickbait Nedir?

Elbette AFK sadece oyuncular tarafından kullanılmıyor günümüzde ama yine de oyuncular tarafından kullanıldığında bir sorun olduğunu da düşünebiliriz. Çoğu çevrimiçi oyunda klavyeden uzakta kalmak bir oyundan atılma sebebidir. Hatta sürekli olarak bu durumda kalan oyuncuların oyunda yasaklanması ve hesaplarının engellenmesi de sıklıkla yaşanır. Çünkü özellikle takım oyunlarında bir oyuncunun AFK kalması, diğer oyuncular için oldukça tat kaçırıcı bir durumdur.

Instagram, Facebook, Twitter gibi platformlarda biyografi alanına Away From Keyboard yazan insanları da görebilirsiniz. Bu kullanıcıların platformu bir süre kullanmayacaklarını söylediklerini düşünmeniz hiç de yanlış olmayacaktır. Umarız AFK ne demek sorusuna yeterli cevabı alabilmişsinizdir. İyi oyunlar, bol eğlenceler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. Afk maçtan düşmüş kişi degilmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir