Anasayfa > Blog > AFK Ne Demek?

AFK Ne Demek?

AFK oyun dünyasında en çok kullanılan kısaltmalardan birisi olarak biz oyuncuların hayatında yer alıyor. Peki AFK Ne demek?

AFK (Away From Keyboard), klavyeden uzakta olarak dilimize çevrilebilir. Kullanıcının bilgisayar başında olmadığı ve hatta offline (Çevrimdışı) olduğunu belirtir. Özellikle çok oyunculu birçok oyunda AFK kalmak bir suç olarak kabul edilir. Dolayısıyla diğer oyuncuları rahatsız etmek, onların oyun zevklerini ellerinden almak nedeniyle cezalandırılır.

Away From Keyboard tabiri her ne kadar video oyunları ile hayatımıza girmiş olsa da, günümüzde bilişim dünyasının diğer alanlarında da kullanılmakta. Bu alanlara birkaç örnek vermek gerekirse sesli iletişim programları (Discord, TeamSpeak) ve konferans görüşme programları emsal olarak kullanılabilir.

Bir durum ile AFK Ne Demek?

Örneğin Counter-Strike: Global Offensive oynuyorsunuz ve karşı takımdan kalan son rakip için, diğer takım arkadaşları aşağıdan onun klavyeden uzakta olduğunu kısaltma kullanarak söylediler. O zaman anlıyoruz ki takımın doğduğu yerde hareketsiz bekleyen bir oyuncu var.

Diğer bir yandan LoL (League of Legends) oyunundan AFK kalma sebebiyle uzaklaştırma alırsak, oyunun başında daha fazla kalmamız gerektiğini de anlamış oluyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. ben valorant oynuyorum afk kalmıyorum ama ceza yedim açıklarmısınız ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir