Anasayfa > Blog > Alternatif Müzik Nedir?

Alternatif Müzik Nedir?

İnternetin bize kazandırdığı en güzel şeylerden birisi olan çeşitlilikle hayatımıza giren alternatif müzik nedir? Gelin anlatalım.

Alternatif müzik, ana akım müzik türlerinin dışarısında kalan türdeki müziklere verilen genel bir isimdir. Pop müzik türü ilgisini çekmeyen insanlar alternatif müzik gruplarını ve şarkılarını dinlemeye koyulurlar. Bu nedenle de bu türde müzikleri popüler kültürden ayrı tutarak tanımlamak gerekir. Ayrıca popüler kültür gibi çok kullanılan bir diğer kavramın da gerçekten ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, aşağıdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Popüler Kültür Nedir?

Alternatif Müzik Nasıl Anlaşılır?

Her grup ya da müzisyen çıkıp “ben alternatif bir iş üretiyorum” demiyor. Dolayısıyla da bunu anlamanın somut bir yolu olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Fakat gel gelelim yaşadığımız dünyadan yola çıkarak sonuçlar elde etmemiz mümkün diyebiliriz.

Eğer bir rock grubu dinliyorsanız, ancak dinlediğiniz müzik daha önce alışılmış bir şekilde yapılan rock şarkılarına benzemiyorsa o grubun alternatif rock icra ettiğini anlayabilirsiniz. Keza bu müzik türü, genellikle geniş kitlelere ulaşamaz. Bu nedenle girdiğiniz bir alışveriş merkezinde, genel dinleyiciye hitap eden bir radyo istasyonunda ya da Spotify gibi müzik uygulamalarında en çok dinlenenler arasında dinlediğiniz müzikleri görmüyorsanız bu türde işlerden hoşlandığınızı anlayabilirsiniz.

Ayrıca bu müzik türünün alt kolları genellikle kendisini ismiyle belli eder. Örneğin:

  • Alternatif Rock
  • Alternatif Hip-Hop
  • Alternatif Pop
  • Alternatif R&B
  • Alternatif Metal

Bazı Harika Alternatif Müzik Sanatçıları ve Grupları

Eh böyle bir başlıktan bahsediyorsak örnek vermemek de olmaz değil mi? Gelin sizleri harika 5 şarkı ve onları yapanlarla tanıştıralım.

  • Gaye Su Akyol: Gaye Su Akyol, ülkemizde kesinlikle bir şeylerin alternatifi. Onunla aynı dönemde yaşıyor olduğumuz için çok şanslıyız.
  • AnnenMayKantereit: Bir dönem sosyal medyada ‘damar reis’ olarak nam salan solistin grubu AnnenMayKantereit de alternatif rock için harika işler ortaya koyuyor.
  • Von Wegen Lisbeth: Almanlar alternatif rock konusunda gerçekten kendilerini aşmışlar. Bu grup da bunu kanıtlar nitelikte.
  • Milky Chance: Eğer Almanca pek ilginizi çeken bir dil değilse korkmayın. Milky Chance elinizden tutmak için orada olacak.
  • VEYasin: Mode XL grubunun üyelerinden VEYasin, alternatif hip-hop konusunda öyle işler yapıyor ki düşünce çıkılmaz bir kuyu oluşuyor.

Bu yazımızın da sonuna geldik. Ancak sizin dinlediğiniz harika müzik önerileri için yorumlar alanımızı hatırlatalım. Kendinize iyi bakın efendim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir