Anasayfa > Oyun Haberleri > Amazon, Yüzüklerin Efendisi MMO Oyununu İptal Etti

Amazon, Yüzüklerin Efendisi MMO Oyununu İptal Etti

Amazon, uzun zamandır beklenen Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) temalı MMO oyununu anlaşmazlıklar dolayısıyla iptal etti.

Amazon tarafında oyun işleri pek iyiye doğru gitmiyor. Breakaway ve Crucible olmak üzere iki oyununu iptal eden şirket, şimdi de Yüzüklerin Efendisi temalı MMO oyununun geliştirme sürecini durdurdu. 2022’de piyasaya sürülmesi beklenen oyun, Amazon ve Tencent arasındaki anlaşmazlıklar dolayısıyla iptal edildi. Tencent tarafından satın alınan Leyou’nun sahip olduğu geliştirici ekip Athlon Games’in geliştirdiği oyun, iki dev arasındaki anlaşmazlıkların sonucu olarak piyasaya sürülmeyecek.

Amazon adına konuşan bir isim, PCGamer’ın haberine göre aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bu oyunu yapmayı sürdürebilmek için gereken şartları sağlayamadık. Yüzüklerin Efendisi’ni seviyoruz, bu oyunu müşterilerimize sunamayacağımız için üzgünüz.”

Böylece Amazon’un 2014 yılında kurulan oyun stüdyosu şimdiye kadarki üçüncü büyük oyununu iptal etmiş oldu. Şirketin Prime Gaming, Twitch’i satın alma gibi girişimleri ve CEO’sunun açıklamaları Amazon’un günden güne büyüyen oyun sektöründeki pastadan pay alma konusundaki isteğini gösterse de şu ana kadar yapılanlar, başarısızlığı gözler önüne seriyor. Amazon Game Studios’un bir başka MMORPG oyunu olan New World ise geçtiğimiz haftalarda ağustos ayına ertelenmişti. 31 Ağustos tarihinde çıkması beklenen oyun, Amazon’un stüdyosunun ilk oyunu olarak piyasaya sürülecek.

Amazon tarafından geliştirilen MMO Yüzüklerin Efendisi oyununu bekliyor muydunuz?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir