Anasayfa > Oyun Haberleri > Apex Legends Nintendo Switch Versiyonu 9 Mart’ta Çıkıyor

Apex Legends Nintendo Switch Versiyonu 9 Mart’ta Çıkıyor

Çapraz platform destekleyecek olan Apex Legends Nintendo Switch sürümü 9 Mart’ta çıkıyor.

Apex Legends’ın çapraz platform desteğine kavuşacağı ve Nintendo Switch versiyonunun yolda olduğu haziran ayında açıklanmıştı. Ardından bu çıkışın 2021’e ertelenmesi, bekleyen oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıştı. Oyun, Steam’e eklenmesiyle birlikte rekor üzerine rekor kırmayı da başarmıştı.

Apex Legends 9 Mart’ta Switch’e Geliyor

Şimdi ise Apex Legends’ın Nintendo Switch için çıkış tarihi açıklandı. Bütün platformlarla birlikte oynama özelliğine sahip olan Switch sürümü, 9 Mart’ta oyunculara açılacak.

Yapılan açıklamada bu versiyonun sekizinci sezonun çıkışının biraz sonrasında geleceği için Switch kullanıcılarına geçilen kıyaktan da bahsedildi. Nintendo Switch’ten Apex Legends oynayan oyuncular, sekizinci sezonun savaş biletinden ilk otuz seviyeye ücretsiz bir şekilde sahip olacak. Çıkıştan itibaren geçen iki hafta içerisinde de Switch’te Apex Legends oynamak iki kat daha fazla tecrübe puanı kazandıracak. Oyunun geliştiricileri, bu yöntemle sekizinci sezona diğer platformlardan geç başlayacak olan Switch oyuncularına güzel bir başlangıç hediyesi vermeyi amaçlıyor.

EA, açıklamada ayrıca Apex Legends gibi bir oyunun Nintendo Switch’e uyarlanmasının zorluğundan da bahsetti. Apex Legends’ın oyun direktörü Chad Grenier, AAA oyunların Nintendo Switch’e uyarlanmasına yardım etmesiyle bilinen geliştirici Panic Button’dan aldıkları yardımın önemini vurguladı. Grenier, “Apex Legends’ı şu ana kadarki en küçük ekranına uyarlamak önemli bir başarıydı, ve bunu Panic Button’daki arkadaşlarımız olmadan yapamazdık.” ifadelerini kullandı.

Fortnite, Rocket League gibi Switch’te olup diğer platformlarla beraber oynanabilen çok oyunculu oyunların yanına böylece Apex Legends da eklenmiş oluyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir