Anasayfa > Blog > Backrooms Nedir? En Ürkünç ve Komik Akım

Backrooms Nedir? En Ürkünç ve Komik Akım

Sosyal medyanın yeni akımlarından birisi olan The Backrooms nedir? Ne demek ve nasıl ortaya çıktı? Hadi anlatalım!

Backrooms, ünlü İngilizce platform 4chan tarafınca hayatımıza sokulan ve elbette Reddit ile yeşeren akımlardan bir diğeri. Başlangıçta oldukça ürkünç bir fikir olarak ortaya çıkan bu yeni fenomen, daha sonralarında pek çok komik video ve görsele konu oldu. Şimdi gelin akımı daha yakından tanıyalım.

Backrooms Nedir?

Backrooms, Türkçe karşılığı ‘Arka Odalar’ olan bir internet akımıdır. Ürkünç fenomen, çıkış yolu olmayan koridor ve odalardan oluşan sonsuz bir evreni betimler. Bomboş koridor ve odalar, ruhsuz renklerden ve sessizlikten meydana gelir. Bu hayali evrende bazen peşimize korkularımız takılır ve çıkış yolu bulmak adına kaçarız. Kaçarız kaçmasına da, dediğimiz gibi, bu sonu olmayan bir kaçıştan başka bir şey değildir maalesef.

Ürkütücü ve korkunç fenomen işte bu tanımlarla ortaya çıktı, ancak yayılma süreci Reddit ve diğer sosyal medyalarda biraz daha farklı yürüdü. Bazı kullanıcılar, evreni çeşitli oyun motorları ve mod araçlarıyla oluşturdular. Elbette içeride gezerken de videolar çektiler. Kulağa korkutucu geliyor değil mi? Fakat iş tam da bu noktada komikleşmeye ve videolara konu olmaya başladı.

Backrooms Akımı Sosyal Medyada Nasıl Büyüdü

İnsanlar kendi tasarladıkları ya da tasarlanan evrenlere kendilerini kovalayan nesneler de eklediler. Bu nesneler genellikle konuyu komikleştiren şeyler oldu. Normalde korkularımızın bizi kovalamasıyla başlayan bu akımda ‘korkularımız’ yerini, absürt şeylere bıraktı. Aşağıdaki video da bu noktada örneğimiz olsun.

Bu videolar dışında, insanlar yaşadıkları kötü ortamları ve kendi fotoğraflarını paylaşarak hali hazırda bu evrende yaşadıklarını da duyurdular. Buradan da insanı kahkahalara boğacak şeyler çıktı tabii. Görsel bir örneği de aşağıya bırakalım.

backrooms'ta yaşıyor!

The Backrooms Oyunu Dahi Yapıldı

Bir internet akımı düşünün ki hakkında, bol bol satılmış ve oynanmış bir bilgisayar oyunu dahi yapıldı. Sizi Escape the Backrooms ile tanıştıralım. Pek çok komik videonun da ortaya çıkışını zaten bu oyun sağladı. Fancy Games tarafından geliştirilen bu oyun, fenomen büyüdükçe binlerce satış rakamına ulaşmayı başardı. Oyundaki amacımız ne mi dersiniz? Korkularımızdan kaçmak elbette.

Tabii, en çok satan örnek Escape the Backrooms olsa da, fenomenin ardından pek çok stüdyo da denemeler yaptı. Bunlar içerisinde diğer ses getiren yapımları da aşağıda belirtelim.

  • Backrooms: Escape Together
  • The Backrooms: Lost Tape
  • Enter The Backrooms

Mobilde Ücretsiz Backrooms Oyunu da Var

Eğer Android ya da iOS cihazınızla oyunlara ve evrene göz atmak isterseniz Backrooms Original ya da Noclip: Backrooms Multiplayer oyunlarına göz atabilirsiniz. İki oyun da ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

Umarız bu içeriğimiz akımı daha yakından tanımanıza vesile olmuştur. Arka odalarla ilgili başka sorularınız olursa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir