Anasayfa > Blog > Bane Ne Demek?

Bane Ne Demek?

Sosyal medyanın uçsuz bucaksız paylaşımlarının altında neredeyse her zaman denk geldiğimiz Bane ne demek? Gelin öğrenelim.

Instagram, Twitter, Reddit ve diğer birçok ‘sosyal medya’ olarak anabileceğimiz platform hayatlarımıza her gün yeni kavramlar ve akımlar katıyor. Bu akımlardan yeni sayılabilecek bir tanesi de ‘Bane’ oldu. Buradaysa daha ilginç bir örnek karşımıza çıkıyor. Hikâyesine geçmeden önce anlamını direkt söyleyelim. ‘Bane’ komik ve küçümseyici bir üslupla ‘Banane’ demek. Basit bir kısaltma.

Rez Ne Demek?

Bane Akımının Hikâyesi

Bane her nasıl yabancı bir akımmış gibi hissettirse de bunun sebebi anlam veremiyor olmamız ve elbette yurt dışından gelen akımlara psikolojik olarak alışmış olmamız. Bu seferki akımda neredeyse bir deney tahtasıyız dahi denilebilir.

Türkçe bir YouTube kanalı olan Saniye, sosyal medyada bir çığ etkisi yaratmanın çok da zor olmadığını kanıtlamak için bir maceraya koyuluyor. Bu macerada sıkı takipçileriyle hareket ederek çeşitli analizlerin sonucunda işe koyuluyor. Sürecin sonunda ise bulunduğumuz noktada buluyoruz kendimizi. Kısacası gerçekten de başardılar. Bunu yapma sebepleriyse özetle “nelere maruz kalabildiğimizi, bunun zor olmadığını göstermek istedik” şeklinde. Eğer süreci merak ederseniz, kanalda yayımlanmış olan videoyu izleyebilirsiniz.

Ayrıca kanalda dijital dünya ve sosyal medya ile ilgili şaşırabileceğiniz daha pek çok içeriğin bulunduğunu da söyleyelim. Son olarak hatırlatalım, bir hizmet için ücret ödemiyorsak ürün biziz. Bu nedenle kanalda söylendiği gibi, kişisel verilerimizi paylaşırken ve bu platformlarda gördüklerimize inanırken daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Yazımızda Bane ne demek sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. Aklınızdaki görüş ve yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir