Anasayfa > Espor Haberleri > Başkent Ankara’da Espor Gençlik Kupası Başlıyor

Başkent Ankara’da Espor Gençlik Kupası Başlıyor

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TESFED İl Temsilciliği ve Gazi Üniversitesi Espor Topluluğu tüm Ankaralı espor severleri 21 Mayıs-13 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrimiçi düzenlenecek Ankara Espor Gençlik Kupası ve İl Birinciliği Turnuvasında bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021 yılı espor faaliyetlerine yönelik olarak TESFED İl Temsilciliğinin öncülüğünde Gazi Üniversitesi Espor Topluluğu ile birlikte ‘Ankara Espor Gençlik Kupası ve İl Birinciliği Turnuvası’ başlığı ile espor turnuvası gerçekleştirilecek. Ankara’da oturan ve espora gönül vermiş tüm sporcuların katılımına açık olan turnuvalar, birer hafta arayla ve sırasıyla PUBG Mobile, Zula, League of Legends, VALORANT gibi popüler oyunlar için 21 Mayıs-13 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Ankara Espor Gençlik Kupası ve Başkent Birinciliği PUBG Mobile turnuvası ön elemeleri 21-22 Mayıs 2021 tarihinde, final karşılaşmaları ise 23 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak. 12 yaş ve üzeri olan tüm katılımcılara açık olacak turnuvanın kayıtları, 19 Mayıs gecesi 23.59’da son bulacak. Ankara Espor Gençlik Kupası ve Başkent Birinciliği Turnuvasının bir diğer müsabakası Zula turnuvası ön elemeleri ise 28-29 Mayıs 2021 tarihinde, final karşılaşmaları 30 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak. 15 yaş ve üzeri olan tüm katılımcılara açık olacak turnuvanın kayıtları, 26 Mayıs gecesi 23.59’da son bulacak. Turnuvanın bir diğer karşılaşması League of Legends turnuvası elemeleri de 4-5 Haziran 2021, final müsabakaları ise 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 2 Haziran saat 23.59 olan LoL Turnuvası, 12 yaş üzeri katılımcılara açık olacak. Gençlik Kupasının son turnuvası ise VALORANT olacak. Ön elemeleri 11-12 Haziran 2021 tarihinde yapılacak turnuvanın final karşılaşmaları 13 Haziran 2021 tarihinde yapılacak ve turnuvaya 15 yaş ve üzeri olan esporcular katılabilecek. Turnuvaya 9 Haziran 2021 saat 23.59’a kadar başvuru yapılabilecek. 

Espor Gençlik Kupası

Esporun sportif tarafının öne çıkacağı turnuvaların şampiyonlarına Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik Kupası verilecek. Ayrıca Başkentin PUBG Mobile, Zula, League of Legends ve VALORANT birincilerinin de belirleneceği  Ankara Espor Gençlik Kupası ve İl Birinciliği Turnuvasında ilk üçte yer alan takımlara Ankara Gençlik ve Spor Müdürlüğünde yapılacak tören ile altın, gümüş ve bronz madalya verilecek. Ankara Espor Gençlik Kupası ve İl Birinciliği Turnuvasına katılım için esporcu lisansı şartı, pandemi koşulları da göz önünde bulundurularak geçici olarak uygulanmayacak. Fakat dereceye giren takım oyuncuları, belgelerini ödül töreni esnasında il müdürlüğünün sicil lisans bölümüne vererek lisanslarını ücretsiz olarak alabilecekler. Gazi Üniversitesi Espor Topluluğunun Twitch kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak turnuvalara aşağıdaki linkler üzerinden katılım yaptırabilirsiniz. 

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir