Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Oynanış Videosu Paylaşıldı

Battlefield 2042 Oynanış Videosu Paylaşıldı

E3 2021 kapsamında düzenlenen Xbox – Bethesda Showcase etkinliğinde Battlefield 2042 için oynanış videosu paylaşıldı.

Popüler FPS oyunu serisi Battlefield’ın yeni oyunu Battlefield 2042‘nin ilk fragmanını geçtiğimiz günlerde görmüştük. Bu fragmanla birlikte aynı zamanda oyunun çıkış tarihini de öğrenmiştik. Oyunun oynanış videosunun bugün paylaşılacağı da aynı fragmanla birlikte duyurulmuştu. 13 Haziran sonunda geldi ve Battlefield 2042 için ilk oynanış fragmanına kavuştuk.

Battlefield 2042 Oynanış Videosu

Battlefield 2042’nin ilk oynanış videosu XboxBethesda etkinliği sunumunda paylaşıldı.

Pre-alpha döneminden paylaşılan videoda, daha önce paylaşılan sahneler oyun içinde gösteriliyor. Silah modifikasyonlarının ne kadar hızlı olacağını, oyun içinden görüntüleri Battlefield 2042nin nefes kesici oynanış fragmanında görüyoruz. Wingsuitler ve silahlardan atılıp binaya tutunan kancalar da oyunda sık sık uçabileceğimizi gösteriyor.

Oyunda bulunacak yeni ve ilginç mekaniklerin gösterildiği videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Paylaşılan videoda 22 Temmuz’da daha fazla bilginin paylaşılacağı açıklandı.

Battlefield 2042 Hakkında Bildiklerimiz

Oyunun oynanış fragmanını yeni gördük fakat yeniliklere dair birçok bilgimiz bulunuyor. Battlefield 2042’de tek oyunculu hikâye modunun olmayacağına dair bazı söylentiler ortaya çıkmıştı, ve bu söylentiler doğrulandı. Oyunun hikâyesini önceki oyunlardaki gibi tek oyunculu bir modda öğrenemeyeceğiz. Hikâye, çok oyunculu modlarda parça parça anlatılacak. Bunun yanında oyunda bir battle royale modu da bulunmayacak – en azından oyunun çıkışında. Bu konunun detayları için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Oyunun PC ve yeni nesil versiyonu 128 kişiye varan lobiler içerebilecek, fakat PS4 ve Xbox One için bu geçerli olmayacak.

Battlefield 2042’de “Specialist” adı verilen bir sınıf sistemi olacak. Eski oyunlardaki Taarruz, Yardım, Mühendis, Gözcü gibi ana sınıfların aksine tıpkı Rainbow Six Siege’deki karakterler gibi kendine has özelliklerinin olduğu sınıflar bulunacak.

Battlefield 2042’nin Steam’deki fiyatı 419 TL, PS Store’daki fiyatı 560 TL, Microsoft Store’daki fiyatı ise 559 TL.

Battlefield 2042, 22 Ekim’de PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir