Anasayfa > Blog > Battlefield Heroes Kapandı mı? – BF Heroes Erişim Detayları

Battlefield Heroes Kapandı mı? – BF Heroes Erişim Detayları

Electronic Arts tarafından yayımlanan ücretsiz çevrimiçi savaş oyunu Battlefield Heroes kapandı mı? Detaylar yazımızda.

DICE ve Easy Studios tarafından geliştirilen Battlefield Heroes 2009 yılında çıkış yaptı. Popüler savaş oyunu Microsoft Windows platformunda uzun bir süre aktif kaldı. Oyuncuların Battlefield serisinin ana oyunlarında gördüğümüz karakterlerin daha karikatüristik hallerini oynadığı yapım, oldukça keyifli bir oynanış deneyimi vadediyordu.

Electronic Arts’ın Play4Free oyunlarından biri olan BF:H, altı yılı aşkın bir sürede dünyanın dört bir yanında keyifle oynandı. Çeşitli turnuvalar ve organizasyonlar sayesinde büyük bir üne kavuşan yapım, maalesef yayıncı şirketin verdiği karar sonrasında piyasadan kaldırıldı.

Battlefield Heroes Kapandı mı?

  • Sevilen ücretsiz savaş oyunu 14 Temmuz 2015 tarihinde Electronic Arts’ın diğer ücretsiz oyunlarıyla beraber erişime tamamen kapatıldı. BF:H’nin yanı sıra Battlefield Play4Free, FIFA World, Need for Speed: World gibi yapımların da 2015 yılında fişi çekildi.

Fakat oyun Rising Hub adı altında bir grup yazılımcı ve oyuncu tarafından tekrar geliştirildi.

BF:H ve Rising Hub Hakkında

Royal Army ve National Army adındaki iki taraftan birini seçerek farklı sınıflar aracılığıyla kıyasıya savaştığımız oyun maalesef artık aktif değil. Battlefield oyunlarındaki deneyimi çok daha rafine bir hale getiren ve hoş grafiklerle keyifli saatler sunan oyun altı yıl önce çevrimdışı oldu. Fakat oyunun hayranlarından oluşan bir ekip Rising Hub adı altında BF:H’yi tekrar geliştirmeye koyuldu.

Rising Hub projesi için birleşen oyuncular, konsept çalışmalarından genel oynanışa kadar temel oyunu büyük oranda kopyalamayı başardı. Sürekli güncellenen yapım giderek büyümeye devam ediyor. Eğer yıllar sonra Battlefield Heroes dünyasına tekrar giriş yapmak istiyorsanız Rising Hub’a göz atabilirsiniz.

Projenin resmi internet sayfasına bu bağlantı üzerinden ulaşmak mümkün. Her açıdan BF:H’ye benzeyen ve çok başarılı bir kopya olan oyunun videosunu da izleyebilirsiniz. Geçtiğimiz yıllarda Revive Heroes adı altında farklı bir proje daha başladı. Rising Hub ile aynı amacı hedefleyen Revive Heroes maalesef başarıya ulaşamadı ve kısa süre bu projenin de desteği kesildi. Böylece Battlefield Heroes da birçok oyuncunun veda etmek zorunda kaldığı iyi oyunlardan biri oldu.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir