Anasayfa > Espor Haberleri > Beklenen An Geldi: Worlds 2020 Finali

Beklenen An Geldi: Worlds 2020 Finali

League of Legends espor severlerin her sene dört gözle beklediği o an geldi: Worlds 2020 Finali. Finalin adı dün sona eren yarı finallerle belli oldu: DAMWON Gaming – Suning.

Riot Games tarafından düzenlenen ve LoL espor arenasının en prestijli turnuvası olarak bilinen Dünya Şampiyonası (Worlds) bu sene de sona geldi. 31 Ekim Cumartesi günü oynanacak dev final mücadelesiyle bu senenin en iyi League of Legends takımı belirlenecek. Tam 7 sene sonra tekrar bir Kore – Çin mücadelesi izleyeceğiz.

Kore temsilcisi DAMWON Gaming, grup aşamasından itibaren birçok otoritenin bir numaralı şampiyonluk adayıydı. Bu beklentileri çok da yanlış çıkarmayarak bizlere şu ana kadar gerçekten güzel oyunlar izleten ekip, artık son aşamada. Rakibi ise Çin temsilcisi Suning. Yapılan “power-ranking”lerde G2’nun ardından gruplarda hep 2.sıraya konulan Suning, grup aşamasından itibaren ne kadar güçlü bir şampiyonluk adayı olduğunu bizlere göstermiş ve grubunu beklenenin aksine birinci olarak bitirmeyi başarmıştı.

Bu ekipler Worlds 2020 Finali ‘ne nasıl geldi?

DAMWON Gaming, ölüm grubu olarak isimlendirilen B Grubu’nu yalnızca 1 mağlubiyetle 1.sırada bitirdi. Daha sonrasında D Grubu’nun ikincisi DRX ile eşleşen Kore Temsilcisi, tertemiz bir çeyrek final serisinin ardından 3-0′la adını yarı finale yazdırmayı başardı. Yarı finaldeki rakipleri ise Avrupa’nın gözdesi, Kore takımlarına ciddi anlamda kafa tutabildiğini daha önce kanıtlamış olan bir ekipti: G2. Maçtan önce G2 üst koridor oyuncusu Wunder’in yaptığı açıklamalar büyük sükse yaratmıştı (25:12 ile 25:30 arası):

“Bence bu hafta sadece kendi oyunumuza odaklanmalıyız. Daha sonrasında Suning – Top Esports (diğer yarı final mücadelesi) mücadelesinin galibi için hazırlanmaya başlayabiliriz. DAMWON’un bizim için bir tehdit olduğunu düşünmüyorum, zaten genelde tüm Kore takımlarını yeniyoruz.”

Sonuç Wunder’in tahmin ettiği şekilde olmadı. DAMWON, seriyi 3-1 kazanarak adını finale yazdırmayı başardı. Son maçı henüz 19.dakikada +10.000 altın farkıyla kazanan ekip, kendilerini yenmenin o kadar da kolay olmadığını gösterdi.

Suning ise sessiz sessiz finale kadar gelmeyi başardı. A Grubu’nu lider olarak bitiren ekip, çeyrek finallerde B Grubu ikincisi JD Gaming ile karşılaştı. Bu seriden 3-1‘lik galibiyetle ayrılan Çin Temsilcisi, yarı finalde kendi bölgesinin bir başka temsilcisi Top Esports ile karşılaşıyordu. Birçok izleyen tarafından hikayelerinin burada sona erdiği öngörülse de Suning’in turnuvaya burada veda etmeye hiç niyeti yoktu. Seriye çok hazır gelen ekip, bir başka 3-1‘lik galibiyetle adını finale, DAMWON’un rakibi olarak yazdırmaya hak kazandı.

Finalde bizi neler bekliyor?

Finalde bizi nelerin beklediğini muhtemelen sadece final günü geldiğinde öğrenebileceğiz. Öngörülmesi gerçekten zor bir eşleşme bizleri bekliyor. Son senelerde her Worlds finalinin 3-0 bittiğini görüyoruz, ancak bu seri bu geleneği bozacak gibi gözüküyor. İki taraf da galibiyete kitlenmiş durumda ve gerçekten şampiyon olmak adına her türlü beklenmedik seçimi/oyunu yapabilecek oyunculara sahip. Seyir zevki yüksek güzel bir seri izleme umuduyla, iyi olan kazansın!

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir